7/2/19

Σείστηκε η Πάτρα από τη συγκέντρωση Πελετίδη – Με Bella Ciao ξεκίνησε η εκδήλωση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής

Aμεση απάντηση στις συκοφαντίες Νικολόπουλου περί “πιέσεων” σε δημοτικούς υπαλλήλους για να παραστούν στην αποψινή εκδήλωση απολογισμού της δημοτικής αρχής, που κατέκλυσε το γήπεδο του ΕΑΠ σε κάθε γωνία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με Bella Ciao (το αυθεντικό) και Federico Garcia Lorca από Θ. Μικρούτσικο – Ν. Καββαδία, σκορπίζοντας ενθουσιασμό.



Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της πενταετίας, αλλά και στους αντιπάλους του και τα “κουτοπόνηρα συμφέροντα” που συνασπίζονται εναντίον του, αλλά και τη δυνατότητα του πατραϊκού λαού να “κλείσει την πόρτα στους εχθρούς του από την πρώτη Κυριακή”. Έκανε λόγο για τον πακτωλό χρημάτων που πέρασε κατά καιρούς από τα χέρια των προηγούμενων διοικήσεων που “χρυσάφι έπιαναν και το έκαναν κάρβουνο”.
Άφησε αιχμές για τα τοπικά ΜΜΕ, από τα οποία ζήτησε να μη διαστρεβλώνουν τις θέσεις του δήμου, όταν τις προβάλλουν, και τόνισε πως δε θα ακολουθήσει το δρόμο της λάσπης και της συκοφάντησης των αντιπάλων του, που δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιτείνουν.

Αποστόμωσε όσους τον χαρακτηρίζουν ως “εχθρό της ανάπτυξης”: “Μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε με την ανάπτυξη. Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Έχουμε σε εξέλιξη τόσα έργα, πάρκα βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού. Μετά την ολοκληρωσή τους θα χρειαστούν κόσμο για να τα φροντίζει και να τα δουλεύει. Στη βιβλιοθήκη έχουμε 5 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 3 θα βγουν στη σύνταξη και δεν θα μπορούμε να τους αναπληρώσουμε. Όμως για να λειτουργεί σωστά η βιβλιοθήκη χρειάζεται 25 εργαζομενους. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες το Δήμου. Όταν, λοιπόν, έχουμε καταγεγραμμενες ανάγκες για 1000 υπαλληλους και διεκδικούμε την πρόσληψή τους, δηλαδή 1000 άνεργοι λιγότεροι, πώς είναι αυτό αντίθετο στην ανάπτυξη;”
Έπεσε η αίθουσα από τα χειροκροτήματα όταν ο δήμαρχος Πάτρας αναφέρθηκε στο πάρκο που θα δημιουργηθεί μετά την υπογειοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ Ρίο – Πάτρα, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργολάβων, που προτιμούσαν να παραμένει η πόλη κομμένη στα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου