13/3/19

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Ανοίγει το δρόμο για να μειωθεί στο μισό η ποινή για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής




Μετά την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσω του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος μειώνει δραστικά τις ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει την αναθεώρηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τη συμμετοχή και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Με τον ποινικό κώδικα που ισχύει τώρα, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έως 20 χρόνια. Όμως η αναθεώρηση του άρθρου 187 αναφέρει ότι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια και εάν αποδειχθεί η διεύθυνση θα αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα. 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης θα επιβάλλεται η ανώτατη ποινή που ορίζεται, δηλαδή τα 10 χρόνια. Με άλλα λόγια, μετά την απαράδεκτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δίκης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για να μειωθεί στο μισό η ποινή για τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής συμμορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου