4/12/19

Σαν Σήμερα..........



Γράφει η Ιωάννα Μάνθου.

“Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα”…
Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του ΕΑΜ στη μεγάλη διαδήλωση – απεργία της 4ης Δεκέμβρη του 1944.

Σήμερα επίκαιρο παρά  ποτέ το σύνθημα του ΕΑΜ  που βρίσκει  ένα μεγάλο μέρος του λαού να επιλέγει την αδιαφορία, τα του " οίκου του", την καραμέλα ότι τίποτα δεν αλλάζει,γιατί να απεργήσουμε γιατί να κατέβουμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε?

Και έρχεται πρωθυπουργός να εξαγγείλει απαγορεύσεις στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διεκδίκησης. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να καταργηθεί με κανέναν νόμο ενώ τώρα πρέπει να γίνει η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Μετά την κατάργηση του ασύλου, τη βίαιη καταστολή και συκοφάντηση των αγωνιστικών διεργασιών των φοιτητών, έρχεται νέο νομοσχέδιο που εισάγει νέους ταξικούς κόφτες στη νεολαία που σπουδάζει.
 Έτσι, θα "ανταμείβονται" τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και Τμήματα εκείνα που "έχουν πέραση" στην αγορά, που προσελκύουν ιδιώτες χορηγούς, ενώ όσα Τμήματα "μένουν στα αζήτητα", δεν αξιολογούνται θετικά από τους επιχειρηματίες, θα υποχρηματοδοτούντε και τελικά θα κλείνουν. Το μάρμαρο για άλλη μια φορά θα το πληρώσουν οι φοιτητές, όπως το πλήρωσαν και με τις "πανεπιστημιοποιήσεις" της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, στη Σύνοδο Κορυφής εξετάζεται η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, τη στιγμή που η Ελλάδα ήδη πληρώνει 4,3 δισ. το χρόνο για εξοπλισμούς που προορίζονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Οι αντιθέσεις που εκδηλώνονται δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών ,άλλωστε η πορεία του ΝΑΤΟ έχει σημαδευτεί από δεκάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, απειλές και πραξικοπήματα.

Σε μια επίδειξη απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας η Τράπεζα Πειραιώς έστειλε ραβασάκι σε 1.300 εργαζόμενους διατυπώνοντας ουσιαστικά τον εκβιασμό προς τους εργαζόμενους «ή αποδέχεστε τη μετακίνηση ή απολύεστε» ........

Μετά από  χρόνια άγριας εκμετάλευσης και φτωχοποίησης του λαού μπαίνουμε όλοι σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου, θωρακίζοντας τις κατακτήσεις σε ένα συντονισμένο και ενιαίο αγώνα για να ανατρέψουμε στην πράξη το  "νόμος και τάξη " να κερδίσουμε την ζωή μου μας αξίζει.!!!

1 σχόλιο: