24/7/19

“Ψυχάρα δήμαρχε σ’ευχαριστούμε για όλα” – Δικαίωση συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων με στήριξη Κώστα Πελετίδη




Mια πρώτη νίκη πέτυχαν 289 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων από τη β’ φάση του Κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, που είχαν προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για να εξασφαλίσουν την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους. Στο πλευρό τους είχαν διαρκώς τη δημοτική αρχή με μπροστάρη των Κώστα Πελετίδη. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουν στις εργασίες τους μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει στις 12 Νοέμβρη. Θα παραμείνουν έτσι 14 μήνες στη δουλειά, θεμελιώνοντας δικαίωμα επιδόματος ανεργίας, όπως ζητούσαν.
Ο δήμαρχος εκτός από την ηθική του συμπαράσταση, βοήθησε και έμπρακτα τους εργαζόμενους, καταθέτοντας ως μάρτυρας. Στόχος παραμένει φυσικά η εξασφάλιση μόνιμης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, με την πάλη ενάντια στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά το διορισμό συμβασιούχων.
Οι συμβασιούχοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Κώστα Πελετίδη, ενώ κάποιοι από αυτούς έγραψαν εγκωμιαστικά σχόλια στο διαδίκτυο, όπως “ψυχάρα δήμαρχε σ΄ευχαριστούμε για όλα. Ήσουν δίπλα μας μέχρι τέλους”, αναφέρουν.
Με πληροφορίες από Ρεπορτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου