21/4/20

“Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά”




Φρίκη και ντροπή προκαλούν οι εικόνες που κυκλοφορούν από χθες, με έναν πολύ “Χριστιανό” ελληνόψυχο συμπολίτης μας να τραμπουκίζει νεαρό μετανάστη έξω από καφενείο απέναντι από το γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι σαφές πότε έχει τραβηχτεί το βίντεο κι αν είχε ξεκινήσει ήδη η απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτό όμως μικρή σημασία έχει για την ουσία του περιστατικού, αφού ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία, ήταν είναι και θα είναι μαζί μας με ή χωρίς καραντίνα. Ο άνδρας εξαναγκάζει το μετανάστη να κάνει το σταυρό του “κοιτώντας την εκκλησία” (της Αγίας Βαρβάρας), επαναλαμβάνοντας με τα λιγοστά ελληνικά του “Παναγίτσα μου, Χριστούλη μου να με έχεις καλά εμένα και το παιδί μου”. Μάλιστα, προειδοποιεί το νεαρό πως “αν ξαναπείς Αλλάχ θα σε γ…”. Ο τραμπούκος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι γνωστός οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ.
https://twitter.com/notoylis/status/1251522725643988992?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1251522725643988992&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.katiousa.gr%2Fathlitismos%2Fo-opados-enos-syllogou-pou-idrythike-apo-anthropous-katatregmenous-kai-vasanismenous-apo-tis-fasistikes-praktikes-den-mporei-na-moirazetai-tin-idia-thesi-se-kamia-kerkida-se-kanena-petalo-me-ypant%2F

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη απάντηση των Αντιφασιστών οπαδών/φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που καταδίκασαν απερίφραστα το συμβάν, υπερασπιζόμενοι αυτό που ορίζουν ως “αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του” και ζητώντας από τη διοίκηση της ομάδας “να πράξει το αυτονόητο”, όπως σημειώνουν:
Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά.
Θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι, πρέπει να καταλάβετε πως
ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών
τιμώντας τις 94χρονες προσφυγικές καταβολές του,
είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του.
Αντιληφθείτε, πως το να ορίζεται ο ΠΑΟΚτσής, ως αντιφασίστας, δεν αποτελεί ούτε κομματική ιδιότητα, ούτε υστερόβουλη εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.
Αποτελεί απόδειξη ανθρωπισμού.
Περίμενουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου, όπως και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί, να πράξει το αυτονόητο.
https://www.facebook.com/AntiphasistesOpadoiPhilathloiPaokAntifaFansOfPaok/posts/1528070677354939

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου