2/11/17

"NAI" στα τμήματα Κατεύθυνσης Ευπαλίου-Δεσφίνας - "ΟΧΙ" στο Γαλαξείδι από το υπ. Παιδείας


Την τακτική των "ίσων αποστάσεων" φαίνεται ότι θέλησε να κρατήσει το υπουργείο Παιδείας και όπως ενημερώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι Λυκειάρχες των αντίστοιχων σχολείων, διατηρεί κατ' εξαίρεση για εφέτος τα ολιγομελή τμήματα Κατεύθυνσης στο Λύκειο Ευπαλίου και στο Λύκειο Δεσφίνας, αλλά δεν συναινεί για την εξαίρεση στο Λύκειο Γαλαξειδίου, με τους μαθητές να μεταφέρονται αναγκαστικά στο Λύκειο Ιτέας.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί μεγάλη νίκη των ίδιων των μαθητών, των Συλλόγων Γονέων, αλλά και των Δημοτικών Αρχών που κινητοποιήθηκαν άμεσα και έντονα αναφορικά με το δίκαιο αίτημά τους και στην δεδομένη χρονική στιγμή, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν μόνον σε αυτούς. 

Μια νίκη πραγματικά μας μικρής τοπικής κοινωνίας, απέναντι στον παραλογισμό μιας υπουργικής απόφασης που σαλαμοποιεί παιδιά και όνειρα σε πανελλαδικό επίπεδο, απέναντι σε μια Περιφερειακή Διεύθυνση, που αντί να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής περιφέρειας και να ενισχύει την παρουσία παιδιών στα χωριά, λειτουργεί διαλυτικά, απέναντι ακόμη και σε μια εκπαιδευτική κοινότητα που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά κυρίως απέναντι σε μια κομματικοποιημένη μικρο-κοινωνία που δεν συσπειρώθηκε συλλογικά ενάντια στο άδικο, αλλά προτίμησε να περιφρουρήσει το κομματικό της "κάδρο" και και να εμφανίζεται κατά περίπτωση όπου δεν εμφανίζονταν οι "άλλοι" (με μόνες κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις τοπικών προσωπικοτήτων).

Έχοντας παρακολουθήσει το θέμα από το πρώτο λεπτό του και έχοντας ενημερώσει πάντα πρώτοι για τις εξελίξεις, ως ΔΩΡΙΣ Radical, δηλώνουμε ότι θεωρούμε την εξέλιξη νίκη των παιδιών και όσων τους συμπαραστάθηκαν ενεργά, δηλώνουμε ότι θεωρούμε την απόφαση άδικη για τους μαθητές του Γαλαξειδίου, αλλά και για τα υπόλοιπα σχολεία της Στερεάς που από ότι φαίνεται δεν εξαιρούνται, θύματα μιας πολιτικής που δεν συνάδει όχι μόνον με "αριστερή" πολιτική, αλλά ούτε καν με επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στην ελληνική επαρχία που εκ των πραγμάτων είναι αποδεκατισμένη. 

Ας αφήσουμε τα παιδιά -και τους γονείς τους- να επιστρέψουν στη μελέτη τους αβίαστα, ευχόμενοι αφενός καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα της Γ' Λυκείου και των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αισθανόμενοι ωστόσο υπερήφανοι, γιατί αυτά τα παιδιά κέρδισαν ήδη έναν πρώτο μεγάλο αγώνα στη ζωή τους... και ας σκεφτούμε όλη η υπόλοιπη τοπική κοινωνία το μέλλον, μετά την εφετινή Γ' Λυκείου. Το υπουργείο παραμένει άτεγκτο. Όσα τμήματα είναι ολιγομελή καταργούνται ήδη για την Β' Λυκείου... Ας σκεφτούμε με ποιους όρους, και με ποιους δίπλα μας θα δώσουμε από τώρα τον αγώνα για να έχουμε του χρόνου και στο άμεσο μέλλον σχολεία στα χωριά μας... Με ενότητα και αγώνα (γιατί τα συνθήματα δεν χάνουν ποτέ την αξία και το νόημά τους)!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου