29/11/17

2 προγράμματα για Δήμους το 2018: Έως 500 εκάτ. ευρώ για οδοποίια, αποχετευτικά & έργα ύδρευσης

Καλή χρονική στιγμή για τους δήμους που έχουν έτοιμες μελέτες σε επίπεδο τοπικών αποχετευτικών έργων ή έργων ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως ο Δήμος Δωρίδας, φαίνεται να είναι το 2018, καθώς θα ενεργοποιηθούν δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τα προγράμματα θα υλοποιηθούν εντός του 2018 από τα δύο υπουργεία με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). 

Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 500 εκατ. ευρώ και υπάρχει προοπτική σε βάθος πενταετίας να ανέλθει έως και τα 2 δισ. ευρώ.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη χρηματοδότηση έργων στους δήμους και τις περιφέρειες, (με έμφαση στους πρώτους), στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και της αντιπλημμυρικής προστασίας. Το δεύτερο πρόγραμμα θα προορίζεται για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την πιστοποίηση των παιδικών χαρών και την ανέγερση δημοτικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου