14/3/20

Σε όλους εσάς που αδειάζετε τα ράφια των σουπερμάρκετ…

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγελικη ξενου φωτο



Από την ηθοποιό – σκηνοθέτη Αγγελική Ξένου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
Σε όλους εσάς που αδειάζετε τα ράφια των σουπερμάρκετ…
Είναι καλύτερα να μην ξαναβγείτε ποτέ από το σπίτι. Ακόμα κι όταν τελειώσει αυτή η αναγκαστική αναστολή των πάντων, εσείς πρέπει να συνεχίσετε να μένετε στο σπίτι. Να κάνετε παρέα με τα σκουληκάκια που θα ξεπηδούν από τα αλεύρια, τα ζυμαρικά και τα όσπρια. Να παίζετε το γιατρό μαζί τους φορώντας τις μασκούλες και τα γαντάκια σας και να τα λούζετε με τα αντισηπτικά που σας έμειναν αμανάτι.
Σας ξέρουμε πολύ καλά. Ξέρουμε τις φάτσες σας, τα σπίτια σας, τα στέκια σας και τις αναμενόμενες αντιλήψεις σας. Είστε όλοι αυτοί που τα έχουν καλά με όλες τις εξουσίες. Που δεν έχετε αγωνιστεί ποτέ και για τίποτα συλλογικά. Που παραπονιέστε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, που στην πρώτη ευκαιρία χαφιεδίζετε και προδίδετε. Εσείς που επιδεικνύετε τον ασύμμετρο «πατριωτισμό» σας σπρώχνοντας βάρκες γεμάτες «άοπλη απειλή». Που το μόνο που σας νοιάζει είναι πώς θα διασωθείτε εσείς και η οικογένειά σας, λες και αν πάθετε τίποτα θα εκλείψει το πολύτιμο είδος! Και, ω Χρόνε… είστε όλοι αυτοί που αποτελείτε τον «μέσο όρο»… ω, Χρόνε!
Είστε όλοι αυτοί που κάθε φορά που ένας άνθρωπος σάς λέει ότι μια διαφορετική, δίκαιη κοινωνία είναι εφικτή, γελάτε και τον χαρακτηρίζετε γραφικό. Γραφικοί είστε όλοι εσείς. Μόνο που η δική σας γραφικότητα καταντάει εγκληματική. Γι’ αυτό να παραμείνετε σε καραντίνα ες αεί… εξάλλου έχετε και άφθονα χαρτιά να σκουπίζετε τους φοβισμένους κώλους σας.
Αλαφρώστε την ανθρωπότητα από την παρουσία σας. Σκεπαστείτε με τα προϊόντα της Υστερίας και του Πανικού που σας φόρτωσε το σύστημα που λατρέψατε… και νάνι-νάνι.
Αγγελική Ξένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου