5/7/16

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς: Καλύπτοντας τη φτώχεια που δημιούργησαν

Μετά «βαΐων και κλάδων» ενημερώθηκαν προχθές οι δημοσιογράφοι, από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, για τις νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Ο ίδιος μίλησε για «δικαίωση», δεσμευόμενος να προσελκύσει –λέει- επενδυτές «ψυχής και ανθρωπιάς».


Για να δούμε όμως γιατί πρέπει να προσελκύσουμε τέτοιους και όχι άλλους επενδυτές…Το πρόγραμμα αφορά στην χρηματοδότηση με περίπου 11,35 εκατ. ευρώ, τα οποία διατίθενται όπως φαίνεται ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ για κάλυψη δομών κοινωνικής ανάγκης. Για αντιμετώπιση της φτώχειας δηλαδή. Της φτώχειας που δημιούργησαν οι πολιτικές που υποστηρίζει η Περιφέρεια.

Σε μια περιφέρεια στην οποία κατοικούν –με επίσημα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας- περίπου 548.000 άνθρωποι, δηλαδή ποσοστιαία το 5,1% των Ελλήνων πολιτών, σε μια περιφέρεια που ο μέσος δείκτης ανεργίας έχει εκτιναχθεί από το 12,8% πριν από 10 χρόνια στο 27,3% το 2015 (από το οποίο το 8% αφορά στη Φωκίδα), σε μια περιφέρεια που η ανεργία των νέων έχει αγγίξει το δυσθεώρητο ποσοστό του 43,5%, όλα τα λεφτά του ΕΠ θα πάνε για την κάλυψη της φτώχιας,  και όχι για την δημιουργία π.χ,. νέων θέσεων εργασίας.

Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να μας χαρακτηρίσουν λαϊκιστές, ναι το είδαμε στο ΔΩΡΙΣ Radical ότι λίγες ημέρες πριν ανακοινώθηκε και άλλο πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας νέων αγροτών… Θα επικαλεστούμε και πάλι τα στατιστικά στοιχεία –αρέσουν οι αριθμοί στους κυβερνώντας άλλωστε- για να υπενθυμίσουμε απλώς ότι τα προγράμματα αυτά –που συνήθως ο μέσος ρυθμός απορρόφησής τους δεν ξεπερνά το 40%- αποτελούν ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, σε μια περιφέρεια το 58% των γεωργικών εκτάσεων της οποίας δεν αξιοποιούνται λόγω Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής….

Έτσι, λοιπόν, τα 11 εκατομμύρια ευρώ, θα τα καρπωθούν «επενδυτές» που θα «επενδύσουν» στις τρομερά αναπτυξιακές δράσεις όπως:
  • «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ένταξης»
  • «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»
  • «Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
  • «Κέντρα Κοινότητας»
  • «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»
Και για να μην παρεξηγούμαστε, στις συνθήκες ακραίας φτώχειας που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει τον λαό, δεν είναι αμελητέα η στήριξη των Κοινωνικών Δομών. Είναι όμως ζωτικής σημασίας, η διαμόρφωση πολιτικής που θα οδηγεί τη χώρα σε οικονομική επάρκεια, παραγωγική ανασυγκρότηση και πραγματική ανάπτυξη, ώστε οι Κοινωνικές Δομές να αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου