6/7/16

Λιμενικό Ταμείο στον Αγ. Νικόλαο…. Πρώτο βήμα η σωστή στελέχωση

Μόλις χθες, 5/07 έπεσαν οι υπογραφές από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τον Θ. Δρίτσα για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Δωρίδα, με έδρα όχι τα Τροιζόνια όπως επί διετία συζητιόταν, αλλά τον Άγιο Νικόλαο.

 

Η ίδρυση και μόνο «δικού μας» λιμενικού Ταμείου με τη μορφή ΝΠΔΔ, αποτελεί ένα προφανώς θετικό εργαλείο για την διαχείριση της ευρύτερης περιοχής, αρκεί η «διαχείριση» αυτή να είναι σωστή, λειτουργική, μακριά από διαπλοκές και πάντα προς το συμφέρον της Δωρίδας.

 

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι η επίσημη αιτιολογία που το Λιμενικό Ταμείο θα έχει έδρα τον Αγ. Νικόλαο και όχι το νησάκι Τροιζόνια, είναι η έλλειψη καθορισμένης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα του δεύτερου, κάτι που θα έβγαζε εκτός νομιμότητας το όποιο αντίστοιχο αίτημα.

 

Με την ύπαρξη πλέον ενός Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμος Δωρίδας θα έχει την ευκαιρία ενός «εργαλείου» για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της ευρύτερης περιοχής, για ανάδειξη της αλιευτικής δραστηριότητας, αλλά και για τουριστική προβολή.

 

Με ουσιαστικό ενδιαφέρον αναμένουμε στο ΔΩΡΙΣ Radical την «επάνδρωση» του Οργάνου, που θα έχει –σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- τόσο αιρετά όσο και μη μέλη…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου