26/8/16

Τα οικονομικά του δ. Δωρίδας επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή (Παρασκευή 26 Αυγούστου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο δ. Δωρίδας, καθώς μεταξύ των 14 θεμάτων που είναι εγγεγραμμένα στην ατζέντα, περιλαμβάνεται αφενός η έκθεση του β' τριμήνου του 2016 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου, αφετέρου, αναμένεται να καθοριστεί το που και το πότε θα γίνει η συνεδρίαση, που θα ασχοληθεί με τα οικονομικά πεπραγμένα του δήμου από το 2013 και έπειτα.


Σημειώνεται ότι το σύνολο των δήμων και κοινοτήτων της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ, επιχειρούν αυτή την περίοδο επαφές με την κυβέρνηση, αναφορικά με την αναμόρφωση των οικονομικών προγραμμάτων για την επόμενη σεζόν, γεγονός που κάνει ακόμη πιο κομβικές τις όποιες αποφάσεις ληφθούν στα επί μέρους δημοτικά συμβούλια




Τα 14 θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ.Δωρίδας την Παρασκευή 26 Αυγούστου είναι μεταξύ άλλων: 

  1. Ψήφισμα για τις ανθυγιεινές συνέπειες του καπνίσματος και της απόρριψης στο περιβάλλον των αποτσίγαρων. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
  2. Έκθεση B΄ τριμήνου έτους 2016 προς το Δ.Σ., για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Καπεντζώνης Γεώργιος)
  3. Έγκριση και παραλαβή της με αριθμό 10/2016 μελέτης του έργου με τίτλο: «Δημοτική οδοποιία ΤΚ Καστρακίου ΔΕ Ευπαλίου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  4. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΩΝ Τ.Δ. ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ - ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ» και αριθ. μελέτης 37/2008. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  5. Χορήγηση 2ης παράτασης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Δωρίδος και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την κατασκευή του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3 ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  6. Καθορισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων των οποίων θα παραχωρηθεί η χρήση με Δημοπρασία και λήψη απόφασης για την διενέργεια φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για το έτος 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  7. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2016, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, έγκριση διενέργειας προμηθειών και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  8. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού κτιρίου (πρώην Νηπιαγωγείου) Καστρακίου σε Συλλόγους της Τοπικής Κοινότητας. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευσταθίου Ανδρέας)
  9. Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας διεξαγωγής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ετών 2013 (υπόλοιπο), 2014, 2015 & 2016 μέχρι σήμερα. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
  10. Επί αιτήσεως του Συλλόγου Βραϊλιωτών Δωρίδος για χορήγηση άδειας εκτέλεσης εργασιών επανυδροδότησης βρύσης στην Τ.Κ. Βραϊλας της Δ.Ε. Λιδωρικίου με έξοδα του συλλόγου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  11. Επί αιτήσεως του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κονιάκου Δωρίδος για χορήγηση άδειας εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης της πλατείας του χωριού με έξοδα του συλλόγου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  12. Επί αιτήσεως κ. Παπαϊωάννου Ιωάννη για τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων έμπροσθεν της οικίας του στην Τ.Κ. Λιδωρικίου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  13. Επί αιτήσεως κ. Κανελλόπουλου Παναγιώτη για χορήγηση άδειας εκτέλεσης εργασιών τσιμεντόστρωσης δημοτικού δρόμου στο νησί Τριζόνια της Τ.Κ. Τριζονίων με δικά του έξοδα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
  14. Επί αιτήσεως κ. Τσαούση Αλέκου για χορήγηση άδειας εκτέλεσης εργασιών τσιμεντόστρωσης δημοτικού χώρου έμπροσθεν της οικίας του στην Τ.Κ. Μαραθιά με δικά του έξοδα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου