22/12/17

Το χριστουγεννιάτικο δώρο της κυβέρνησης Τσίπρα: Αντιδράς σε πλειστηριασμό; Συλλαμβάνεσαι!

Απλά αντιγράφουμε από το κείμενο της (ν)τροπολογίας: "
προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών"

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.
Είναι και χρονιάρες μέρες, και πραγματικά δεν θέλουμε στο ΔΩΡΙΣ Radical, ούτε να επαναλάβουμε εκτιμήσεις, ούτε να εκτοξεύσουμε κατηγορίες, ούτε να "εξισώσουμε" τα άκρα (γιατί μας έχουν κατηγορήσει και γι' αυτό!! -μην έρθει ο Κούλης και χαθούμε!!!)... Δεν χρειάζεται άλλωστε, η τροπολογία της "αριστερής" (ντρεπόμαστε και που το γράφουμε) κυβέρνησης, τα λέει όλα. ΟΛΑ... λύνει εφάπαξ όλες τις ταξικές ανησυχίες που πιθανώς να είχε οποιοσδήποτε. Χριστουγεννιάτικο δωράκι και αυτό στους επικυρίαρχους δανειστές. Τα πάντα για τους κυβερνητικούς θώκους... Και καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου