13/12/17

H σκληρή επιβεβαίωση μιας πρόβλεψης_ Λουκέτο στο σχολείο Γραβιάς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Είναι από αυτές τις φορές που πράγματι, δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο στο ΔΩΡΙΣ Radical να γράφουμε ότι το, είχαμε προβλέψει. Γιατί δυστυχώς επιβεβαιώνεται με σκληρό τρόπο η πρόβλεψή μας, ότι σκοπός της νέας αντ"εκπαιδευτικής" πολιτικής που επηρεάζει κατά κόρον την ελληνική περιφέρεια -πόσω μάλλον την δική μας περιοχή που και αραιοκατοικημένη είναι και δύσβατη- είναι να περικοπεί το κόστος, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε λουκέτα σχολείων. Σε ερήμωση των χωριών μας, σε αναγκαστικό εσωτερικό "ξεριζωμό" ολόκληρων οικογενειών, αφού το σχολείο δεν λειτουργεί... Μια δυσάρεστη εικόνα από το παρελθόν, που όλοι νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω.

Ο λόγος για την χθεσινή εξέλιξη με το Λύκειο στη Γραβιά και την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας να επιτρέπεται από τη νέα χρονιά η εγγραφή μαθητών από την Πολύδροσο στην Αμφίκλεια. Η απόφαση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε "λουκέτο" του σχολείου. Οι μαθητές, για ακόμη μια φορά μέσα σε ενάμιση μήνα, βρίσκονται σε κατάληψη, σε σύγχυση, σε απόγνωση.

Και έχουν δίκιο. Ο αγώνας των μαθητών είναι πέρα για πέρα δίκαιος, είναι αγώνας για να μην μπει λουκέτο σε ένα ακόμα σχολείο που εξυπηρετεί δεκάδες μαθητές από τα γύρω χωριά.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, με ανακοίνωση που απέστειλε σήμερα (13/12/2017) στέκει στο πλευρό τους, των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

Το να συμπαρασταθούμε στα παιδιά, αποτελεί υποχρέωση όλων μας απέναντι σε μια εντελώς παράλογη και όντως αντιλαϊκή πολιτική που από την αρχή της χρονιάς έκλεισε-κατήργησε τμήματα και κατευθύνσεις σε δεκάδες σχολεία σε όλη την χώρα ανάμεσά τους και στη Φωκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου