22/12/17

Βούλιαξε (πάλι) εγκαταλειμμένο σκάφος στα Τριζόνια - Υπ' ατμόν οι αρχές για να προλάβουν πιθανή ρύπανση

Ήταν πράγματι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο. Τα εγκαταλειμμένα σκάφη στα Τριζόνια, σιγά σιγά ακολουθούν τη φυσική ροή της φθοράς τους και καταλήγουν στον πάτο του Κορινθιακού... Από το πρωί της Παρασκευής, οι αρμόδιες (;) αρχές τρέχουν να προλάβουν πιθανή ρύπανση από παλαιό παρατημένο ρυμουλκό σκάφος που εδώ και καιρό είχε βάλει νερά και τελικώς βυθίστηκε στο λιμάνι στα Τριζόνια. Το παράλογο είναι ότι ενώ είχε υπάρξει καταγγελία τόσο για αυτό όσο και για άλλα σκάφη στο λιμανάκι, οι Αρχές δεν κινητοποιήθηκαν μη αναλαμβάνοντας ευθύνη... Τρέχουν τώρα να βρουν "φούσκες" για να προλάβουν την ρύπανση από το πετρέλαιο και τα λάδια του βυθισμένου σκάφους.

Στο λιμάνι των Τριζονιών υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 παρατημένα σκάφη, τα οποία λόγω φυσικής διάβρωσης στο σκαρί ή λόγω της κακοκαιρίας, θα ακολουθήσουν και αυτά τον ίδιο δρόμο, προς το... βυθό. Το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει ακόμη αναλάβει επισήμως την δικαιοδοσία της χερσαίας ζώνης για να επιληφθεί του θέματος. Ο Δήμος και το Λιμενικό Σώμα, αναλαμβάνουν δυστυχώς μόνον όταν υπάρξει "περιστατικό", με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το βυθό μας...

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων θα καταθέσει και γραπτή καταγγελία για τα παρατημένα σκάφη. Καιρός κάποια Αρχή (;) να επιληφθεί σοβαρά του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου