15/9/17

Αθλητικές Εγκαταστάσεις Φωκίδας_Ένα Δελτίο Τύπου που... δεν έλεγε τίποτα

Και ήρθε λοιπόν ένα δελτίο τύπου από το "επίσημο" γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στην περιοχή μας, τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, στα μίντια της περιοχής (όχι σε εμάς, εμάς μας έχουν "κόψει" από καιρό) που αφορούσε λέει 37 αθλητικά έργα σε 26 περιοχές. Και διαβάσαμε πηχυαίους τίτλους με βάση τους οποίους "εγκρίθηκαν έργα 108.000 ευρώ στο Δήμο Δωρίδας"...

Και μας φάνηκε ενδιαφέρουσα και σημαντική η είδηση και είπαμε (αν και εξαιρεθήκαμε από την ενημέρωση) να κάνουμε ρεπορτάζ... Εύκολα λοιπόν αποδεικνύεται ότι αυτά τα 37 αθλητικά έργα, που εγκρίθηκαν από τη ΓΓ Αθλητισμού στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 με (ΑΔΑ της σχετικής ΚΥΑ είναι: 78Μ9465ΧΙ8-ΚΡΠ) αφορούσαν... άλλες περιοχές. 
Τι και αν στο Δελτίο Τύπου μας υπενθύμισε τις δηλώσεις Συναδινού, σύμφωνα με τις οποίες "η Φωκίδα –σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΑ- είναι κάτω από τον μέσο όρο των υπολοίπων νομών της Στερεάς Ελλάδας σε αθλητικές υποδομές ενώ πολλές από αυτές χρήζουν συντήρησης και εκσυγχρονισμού, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης, θεωρείται νομός προτεραιότητας για το Υπουργείο", η Φωκίδα ήταν απούσα από την ένταξη στο ΠΔΕ, αυτή τη χρονική στιγμή, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από τον πίνακα των 37 έργω που μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.epoli.gr/content/data/multimedia//files/pdf/Athlhtika_Erga_26_Dhmwn.pdf

Ξαναδιαβάσαμε λοιπόν το περίφημο Δ.Τ. για να δούμε τι ακριβώς σκοπό είχε... Κατόπιν λοιπόν προσεκτικής ανάγνωσης, ανακαλύπτει κανείς ότι στο ΠΔΕ 2017 δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, τεχνικά δελτία και τεύχη δημοπράτησης που να αφορούν ούτε τη Δωρίδα, ούτε τους Δελφούς. Ωστόσο, τόσο ο πρώτος δήμος, όσο και ο δεύτερος έχουν καταθέσει ώριμες μελέτες για έργα τα οποία, αναγκαστικά προφανώς λόγω χρόνου, μετατίθενται για επόμενη έγκριση έργων (πιθανώς στο ΠΔΕ 2018, αν και αυτό δεν διευκρινίζεται). Τα 108.000 ευρώ λοιπόν προϋπολογισμένα έργα του δήμου Δωρίδας, ΔΕΝ εγκρίθηκαν, αλλά ΘΑ περάσουν προς συζήτηση σε επόμενη φάση... Το ότι έχουν κατατεθεί από τον δήμο μας, δεν χρειαζόταν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει... το ξέραμε από το καλοκαίρι.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με ένα δελτίο Τύπου που... δεν έλεγε τίποτα, καθώς μας ενημέρωνε για 37 έργα σε 26 άσχετες από εμάς περιοχές (το μόνο κοντινό μας έργο είναι η αναβάθμιση ξύλινου δαπέδου και η ενεργειακή αναβάθμιση, του Παπαχαραλάμπιου σταδίου Ναυπάκτου!), φτάνοντας στο προκείμενο -ότι δηλαδή Δωρίδα και Δελφοί περάσαμε στα... υπόψην- προς το τέλος του κειμένου... Ε! εντάξει οι εντυπώσεις έμειναν, τι και εάν δεν υπήρχε πραγματικός λόγος ενημέρωσης. 

Ελπίζουμε μόνο, εάν όντως στην επόμενη φάση, ενταχθούμε και εμείς στο ΠΔΕ, το επόμενο δελτίο Τύπου να είναι πανηγυρικό... με λόγο αυτή τη φορά.


Για λόγους "καλώς φαίνεσθαι" παραθέτουμε το Δ.Τ. το οποίο διαβάσαμε και εμείς από φιλικά μίντια της περιοχής μας...


Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
          Ο ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός κατά την επισκεψή του στο νομό μας μετά από πρόσκληση του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας πριν περίπου δύο μήνες (28/6/2017) 
ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να διατεθούν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε περιοχές που υστερούν σε αθλητικές υποδομές με την προϋπόθεση οι Δήμοι να καταθέσουν τις αναγκαίες μελέτες.
          Με Δελτίο Τύπου το  Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Γ.Γ.Α. μας πληροφορεί ότι εγκρίθηκαν από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα πρώτα αθλητικά έργα (με ώριμες μελέτες, τεχνικά δελτία και τεύχη δημοπράτησης) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. για το 2017.
          Αυτά αφορούν 37 αθλητικά έργα που υπάγονται γεωγραφικά σε 26 Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 4.197.281 εκατ. ευρώ.

          Παράλληλα συνεχίζεται η επεξεργασία των ώριμων μελετών που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους για την επόμενη έγκριση έργων. 'Οσον αφορά το νομό μας ο Δήμος Δωρίδας σε συνεννόηση με την ΓΓΑ προτείνει την ένταξη των πρώτων έργων προϋπολογιζόμενης δαπάνης 108.000 Ευρώ. Ο Δήμος Δελφών έχει επίσης υποβάλλει τις προτάσεις του. 
          Όπως ανέφερε ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός κατά την επίσκεψή του επειδή η Φωκίδα –σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΑ- είναι κάτω από τον μέσο όρο των υπολοίπων νομών της Στερεάς Ελλάδας σε αθλητικές υποδομές ενώ πολλές από αυτές χρήζουν συντήρησης και εκσυγχρονισμού, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης, θεωρείται νομός προτεραιότητας για το Υπουργείο. 
          Με βάση τα παραπάνω μετά την αναγκαία επεξεργασία των προτάσεων των Δήμων θα συμπεριληφθούν στην επόμενη φάση.


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου