21/9/17

Πολιτισμός Radically_ Ξεκινά την Πέμπτη το 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στο Ίλιον, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», έως και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα κορυφωθούν οι  εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: «Το Φεστιβάλ φέτος τιμά τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, του κορυφαίου κοσμοϊστορικού γεγονότος κατά τον 20ό αιώνα, που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε τη νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μεγάλες συναυλίες – αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν:
Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στην Κεντρική Σκηνή, στις 9 μ.μ.:
«Οταν σφίγγουν το χέρι». Αφιέρωμα σε τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Κίτρινα Ποδήλατα, Ζωή Παπαδοπούλου.
Την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, στις Κεντρική Σκηνή, στις 11 μ.μ.:
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρη Μπάση, Μίλτο Πασχαλίδη, Βασίλη Κορακάκη και Κώστα Τριανταφυλλίδη.Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.
Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, στην Κεντρική Σκηνή, στις 9.30 μ.μ.: Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη και Ασπασία Στρατηγού.Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης».
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου