7/9/17

ΓΝΩΜΗ Radically_Όταν η προστασία της κατοικίας σημαίνει πολλά περισσότερα από επίδειξη αλληλεγγύης

Αποτελεί σαφώς την καταγραφή μιας νίκης και την υπέρτατη μορφή αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, συμπολίτη μας, στην Άμφισσα χθες, κατόπιν παρέμβασης της πρωτοβουλίας Ουτοπία και αρκετού αλληλέγγυου κόσμου... Οφείλουμε ΟΛΟΙ ένα μπράβο και ένα βαθύ ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς που άφησαν στην άκρη προκαταλήψεις και  πολλά άλλα και όρθωσαν ανάστημα για να μην γίνει το κακό... Και το κακό αποφεύχθηκε...προς το παρόν.

Και γιατί το γράφουμε... Γιατί τώρα προλάβαμε... γιατί προλάβαμε να το μάθουμε και να αντιδράσουμε...Γιατί η δικαστική λειτουργός που θα το εκτελούσε είχε το φιλότιμο να οπισθοχωρήσει...Γιατί είναι η αρχή και κατά την φίλτατη ορολογία ήταν ένα "μεμονωμένο -για την περιοχή μας- περιστατικό"...

Έως τώρα... η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ψήφισε και η αντιπολίτευση έκλαψε με κροκοδείλιο δάκρυ γιατί θα συνεχίσει να τα εφαρμόζει εάν και όποτε γίνει κυβέρνηση:
Καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και μάλιστα τρεις φορές τη βδομάδα, αντί μιας μέρας τη βδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, αποκλειστικά στις αίθουσες των αρμόδιων δικαστηρίων.
-- Από την 1/1/2018 το σύνολο των δανείων πρώτης κατοικίας «απελευθερώνεται» πλήρως και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πώλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, παράλληλα με τις τράπεζες αναλαμβάνουν δουλειά και τα «επενδυτικά funds», που ήδη έχουν αρχίσει να πιάνουν «πόστα» στην ελληνική αγορά, διαβλέποντας στην περίπτωση των «κόκκινων» δανείων νέα πεδία κερδοφορίας.

-- Με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, πρώτη τιμή προσφοράς για τους πλειστηριασμούς ακινήτων ορίζεται η εμπορική αξία όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης, αντί της κατά πολύ υψηλότερης αντικειμενικής τιμής, όπως ίσχυε.

Με απλά λόγια.. από τις αρχές του 2018 οι εικόνες της Ισπανίας, για τις οποίες φτύναμε τον κόρφο μας, θα είναι καθημερινή πραγματικότητα και για εμάς.. Και αφορά όλους εμάς. 
- Οποιονδήποτε μικροεπιχειρηματία που δεν πρόλαβε να πληρώσει τη δόση της ρύθμισης, και του δεσμεύθηκε αυτομάτως η πρώτη κατοικία γιατί δεν είχε καταθέσεις στην τράπεζα
- Οποιονδήποτε μισθωτό ή μη, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε χρέη προς το δημόσιο που οι ίδιοι του τα δημιούργησαν (βλέπε ΕΝΦΙΑ, εφορία κ.λπ)...

Η συχνότητα της επίθεσης θα είναι τέτοια που απαιτείται πλέον σοβαρός συντονισμός όλων των κινήσεων αλληλεγγύης. Οφείλουμε όλοι πλέον να την οργανώσουμε αυτή την αντίσταση, πέρα και μακριά από μικροπολιτικά ή χειρότερα μικροκομματικά συμφέροντα (και αν είναι σοβαρή η αντίθεση, η πολιτική οργάνωση του κινήματος -που πολλοί ονειρεύονται και ακόμη περισσότεροι ορέγονται- θα έρθει από μόνη της). Η επίθεση παίρνει συγκεκριμένη μορφή και αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και αυτό αποτελεί στόχο πολύ μεγαλύτερο από επίδειξη απλής αλληλεγγύης.  Αποτελεί πραγματικό λαϊκό αγώνα, ενάντια στον κατακτητή που αυτή τη στιγμή έχει τη άυλη μορφή των funds...

ΔΩΡΙΣ Radical

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου