27/10/16

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας δίδαξε στα παιδιά τη... φωτιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που οργανώνεται από το 2008 από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων.
Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Θεματικός άξονας των φετινών εκδηλώσεων είναι η φωτιά, με τίτλο «Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς».
Η Εφορεία συμμετείχε με θεματικές ξεναγήσεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία Μουσεία των Δελφών και της Άμφισσας, όπου αρχαιολόγοι υποδέχτηκαν στις 20 και 21 Οκτωβρίου 116 μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό Άμφισσας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών, το 1ου και 2ου Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας καθώς και από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας. Οι μικροί μαθητές έλαβαν ως αναμνηστικό το δίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και αφίσες για την τάξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου