2/3/17

ΓΝΩΜΗ Radically_ Το Φόρουμ των Δελφών ή το Φόρουμ των Κλεφτών;


Στις 17.30 μμ το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαρτίου, τα φώτα -λέει- όλης της οικονομικής κοινότητας Ευρώπης και Ελλάδας (εδώ γελάνε) θα στραφούν εδώ παραδίπλα μας... στους Δελφούς.Ξεκινάει -βροντοφωνάζουν τα κυρίαρχα media- το 2ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών... Μαζεύονται -λέμε εμείς- οι λύκοι για να συναποφασίσουν τρόπους να "ελέγξουν", να "καθοδηγήσουν", να "καθυποτάξουν" τα πρόβατα...

Ας δούμε λίγο τι γράφουν τα "άλλα" media (αλλά και μερικά δικά μας, ας μην κρυβόμαστε, που αρέσκονται στη δημοσιότητα των 3 ημερών που θα φέρει το Φόρουμ στην περιοχή μας): «Στο μοναδικό για την χώρα μας συνέδριο το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου θα παρευρεθούν 250 και πλέον προσωπικότητες για να συζητήσουν 41 θέματα που απασχολούν την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της χώρας μας. Θα συμμετάσχουν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.
Όπως είναι φυσικό τα μάτια όλων είναι στραμμένα στα πάνελ που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, στη σύνδεση χρέους και ανάπτυξης, στο μέλλον του Τραπεζικού συστήματος και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη. Στη  συνάντηση θα συζητηθούν 20 καίρια ζητήματα , από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως τα Συνταγματικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη πρώτης γραμμής της αντιπολίτευσης, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υψηλόβαθμα στελέχη παγκόσμιων φορέων όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός ΣΔΟΕ (OLAF) και επικεφαλής διεθνών δεξαμενών σκέψης με μεγάλη επιρροή. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών βρίσκονται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Λουκάς Παπαδήμος, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Aντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος».

Από το πανηγυράκι όλης της νεοφιλελεύθερης φάρας που μας πίνει το αίμα τις τελευταίες δεκαετίες και προαλείφεται για "ηγέτης" μας και τις επόμενες (99 χρόνια το 3ο Μνημόνιο μην ξεχνιόμαστε και στην πορεία έρχεται και το 4ο), δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γνωστοί-άγνωστοι χορηγοί. Ο 'επιχειρηματικός ανθός' της χώρας, αυτός που απολύει και καταδυναστεύει εργαζόμενους σε στοές εδώ παραδίπλα μας (βλέπει Imerys & ΕΛΜΙΝ Βωξίτες), αυτός που μεταφέρει κατά το συμφέρον μονάδες σε γειτονικές χώρες για να γλυτώσει φορολογία (βλέπε Coca Cola), βεβαίως μια 'αγαπημένη' τράπεζα (βλέπε Alpha Bank), και άλλα "κοράκια" που είναι σύμβουλοι ανταγωνιστικότητας λέει, (βλέπε Libra Group, που έχει πάρει και ενεργειακά έργα εδώ στην περιοχή μας, και μεταξύ άλλων, κάνει έρευνες αποδοχών, συμβουλεύοντας εταιρείες πώς να μειώσουν τις αποδοχές των εργαζομένων τους!!!!).

Ο δήμαρχος Δελφών, δήλωσε πολύ υπερήφανος που "συνδιοργανώνει" ένα event αντίστοιχου μεγέθους με αυτό του Νταβός... Δεν θα τον σχολιάσουμε εμείς. Το έκανε ήδη επωνύμως -και μπράβο της- η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών-Δωρίδας με δελτίο Τύπου της, αναφέροντας "Καλά κάνετε και αισθάνεστε  περήφανος κ. Δήμαρχε που ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής στο Φόρουμ, και ακόμη καλύτερα να αισθάνεστε που δίνει ο Δήμος 6.500 ευρώ για τη φιλοξενία των προσωπικοτήτων!!! Βλέπετε όλοι αυτοί είναι πένητες, φτωχοί, απόκληροι της κοινωνίας και πρέπει να συνδράμουμε γι αυτό! Στο γεύμα θα πάνε με την κάρτα σίτισης και φεύγοντας θα πάρουν και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης!
   Για να σοβαρευτούμε. Θα βγάλουμε χρήματα των συμπολιτών μας για να φιλοξενήσουμε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ (τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους, στελέχη πολυεθνικών, καθηγητές οικονομικών που διδάσκουν πως πρέπει να πεινάει ο λαός) αλλά και τους υπαλλήλους των αφεντικών, αυτούς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, που νομοθετούν τη φτώχεια και την πείναΚαι ποιοι είναι αυτοί; Το πατριωτάκι μας ο γνωστός Λ.Παπαδήμος, που τον βάλανε όλοι οι προηγούμενοι στον πρωθυπουργικό θώκο για να «σώσει» τη χώρα και να καταστρέψει εμάς, το λαό. Θα είναι ακόμη ο Πάγκαλος (ο μαζί τα φάγαμε), ο γνωστός Παπακωνσταντίνου (με το USB), ο κ. λεφτά υπάρχουν Παπανδρέου, ο Βενιζέλο, ο Κατρούγκαλος, ο Στουρνάρας, ο Σημίτης, ο  Κυρ. Μητσοτάκης, ο Προβόπουλος, και πολλά ακόμη λουλούδια του πολιτικού μας συστήματος".

Είναι, αναρωτιόμαστε εμείς, τυχαίο που λίγο παραδίπλα από εκεί που θα διεξαχθούν οι συνομιλίες κορυφής του Φόρουμ των Δελφών, λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας το "Κονάκι των Κλεφτών";

Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου