20/3/17

ΓΝΩΜΗ Radically_ Αϊ σιχτίρ… Από την πολύ ανάπτυξη βαρέθηκα....

ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΝΘΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και για να μην ξεχνιόμαστε (η «πρώτη φορά αριστερά») μας πιπιλάει συνέχεια την καραμέλα της ανάπτυξης που έρχεται. «Ανάπτυξη», μοντέρνα λέξη των καιρών, με πολλές όπως φαίνεται αναγνώσεις…  Το πρότυπο ανάπτυξης που εφαρμόζει η αριστερή γιαλαντζί κυβέρνηση, έχει συγκεκριμένα «αναπτυξιακά» χαρακτηριστικά: εντατικοποίηση της εργασίας με εξαντλητικά 12ωρα που προσομοιάζουν στον περασμένο αιώνα, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας… δηλαδή ξεκάθαρη ανακύκλωση ανέργων για να χαμηλώνουν τα ποσοστά ανεργίας και να κλωθογυρίζει η ελπίδα των ανθρώπων, ανασφάλιστη απασχόληση και όχι δουλειά, μεροκάματα πείνας, και μισθούς πείνας που τους χωρίζουμε σε κάτω των 25 ετών και πάνω των 25.

Η ανάπτυξη λοιπόν είναι εδώ… Στον εργάτη που έχασε την ζωή του στο Εργοτάξιο του Μετρό στην Θεσσαλονίκη, στην λογίστρια που κάηκε στο υπόγειο του EVEREST, στο ντελιβερά που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στο MIKEL.

Όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις είναι οι λεγόμενες «υγιείς επιχειρήσεις» που θα φέρουν την ανάπτυξη σύμφωνα με τα πρότυπα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.... Ξεσκεπαστήκατε όμως κύριοι. Δεν έχετε φραγμούς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ξεχάσατε στο δήθεν αριστερό παρελθόν σας, γίνατε ανδρείκελα της Ευρώπης χωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και στις λαμογιές...
Είμαστε πολλοί που βαρεθήκαμε όμως. Κοντοζυγώνει η ώρα που ο λαός θα κάνει την ανατροπή και θα ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει το δίκιο του και αν χρειαστεί θα ματώσει… γιατί η επανάσταση έτσι γίνεται.

Η Γιάννα Μάνθου είναι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης του ΔΩΡΙΣ Radical


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου