21/3/17

Δίπλα Μας Radically_ Το Γηροκομείο Άμφισσας ανάβει φωτιές στους Δελφούς

Φωτιές άναψε το θέμα της διαχείρισης του κληροδοτήματος του Γηροκομείου στην Άμφισσα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του διπλανού μας δήμου Δελφών. Πολίτες και εκπρόσωποι παρατάξεων ζήτησαν στοιχεία για την πορεία της διαχείρισης, με το γηροκομείο να βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα πριν από το λουκέτο.

Όπως ενημερώθηκε το ΔΩΡΙΣ Radical, το θέμα επανεκίνησαν οι "Πολίτες στο Προσκήνιο", ενώ και οι εκπρόσωποι της παράταξης "Ενωτική Πορεία" ζήτησαν από την δημοτική αρχή αναλυτικά στοιχεία για το θέμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι "Πολίτες στο Προσκήνιο": Το «ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ & ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ» αποτέλεσε όραμα Αμφισσέων ευεργετών, από τις αρχές του 20ου Αιώνα. Κληροδότησαν μια τεράστια περιουσία για να αξιοποιηθεί για την υλοποίηση του σκοπού αυτού. Περιουσία που ανέδειξε το ίδρυμα αυτό, στις πρώτες 5 θέσεις των ιδρυμάτων με το ίδιο αντικείμενο Πανελλαδικά.
        Το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ της Άμφισσας έγινε πραγματικότητα και ως κτίριο αλλά και ως δομή και αποτέλεσε για την ίδια την πρωτεύουσα του Νομού αλλά και όλη την περιοχή, καμάρι και κόσμημα.
       Τη ζωή του Ιδρύματος,  που είχε από τους οραματιστές δωρητές του αποκτήσει κατάλληλα εφόδια για να πορευτεί εγγυημένα εξυπηρετώντας τον σκοπό του, κατάφεραν οι διοικούντες του να τελειώσουν σε χρόνο ρεκόρ.
       Μέσα σε 8 χρόνια το χρέωσαν 2.258.657,04€, τυπική περίπτωση κακοδιαχείρισης, όταν συντάσσανε ψεύτικους Προϋπολογισμούς, φτιάχνοντας εικονικούς απολογισμούς, αποκρύπτοντας στοιχεία.
       Κι όλα τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει η «Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου στο Ίδρυμα»  που διενεργήθηκε για τα έτη 2005-2014, όσα χρόνια λειτούργησε δηλαδή, με Αριθμό 2280 και ήταν γνωστή στους αποδέκτες της από τις 22/11/2016 με την επισήμανση στην 1η σελίδα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ!"

Από την πλευρά της η "Ενωτική Πορεία" έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στη δημοτική αρχή:
  • Γιατί πίστευε η δημοτική αρχή ότι το Ίδρυμα θα εντασσόταν σε πρόγραμμα εξυγίανσης; Είχε κάποιες διαβεβαιώσεις και από ποιόν; 
  • Τελικά το Γηροκομείο τα δυόμιση αυτά χρόνια, αν και κλειστό, επιβαρύνθηκε Οικονομικά και πόσο;
  • Τι σκοπό έχετε σχετικά με τα ακίνητα που αρχίζουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό; Θα προχωρήσετε σε εκκαθάριση, ώστε να τα διαχειριστεί ορκωτός λογιστής ή θα ξεπουληθούν άναρχα;
  • Τι θα γίνει με τα χρήματα των εργαζομένων; Με τη νέα-ισχύουσα Νομοθεσία είναι οι τελευταίοι στη λίστα που θα ικανοποιηθούν οικονομικά. Τι έχετε να τους πείτε;
  • Πληροφορηθήκαμε ότι κάνατε πρόταση στο Γηροκομείο της Ιτέας να αναλάβει της Άμφισσας. Ισχύει αυτό και αν ναι βάσει ποιου Νομικού πλαισίου;
Το θέμα ως φαίνεται έχει αρκετά "γκρίζα" σημεία και θα απασχολήσει πολύ στο μέλλον τον διπλανό δήμο Δελφών. Θα το παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου