7/4/17

Συμβαίνει Τώρα_ Καταστρέφουν τον βυθό του Κορινθιακού!

Και όμως δεν είναι ψέμα. Οι φωτογραφίες που βλέπουμε από το πρωί στο διαδίκτυο και αφορούν τη μαζική αλίευση τόνων από την θάλασσα του Κορινθιακού, σε σημείο τέτοιο που όπως καταγγέλλουν τόσο ο Κρισσαίος Σύλλογος Ελεύθερων & Αυτόνομων Δυτών Φωκίδας, όσο και ο Επαγγελματικός Σύλλογος Αλιέων Δωρίδας, να "αδειάσει η θάλασσα" είναι δυστυχώς αληθινές.

Το ζήτημα της υπεραλίευσης και της παράνομης αλιείας στην περιοχή μας το έχουμε αναδείξει τόσο από το ΔΩΡΙΣ Radical, όσο και από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του www.radioon.gr πολλές φορές. Το θέμα είναι υψίστης σημασίας και απειλεί όχι μόνο την βιωσιμότητα των επαγγελματιών αλιέων  της περιοχής μας, αλλά και την περιβαλλοντική ισορροπία στον Κορινθιακό. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε άλλο τα μάτια στην εγκληματική υπεραλίευση που έχει εξοντώσει σε ποσοστό 90% τους πληθυσμούς τόνου και μπακαλιάρου στην περιοχή.

Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια στην οικολογική καταστροφή του τόπου που ζούμε, για να ξεπουλήσουν οι ταβέρνες σε τιμές χρυσού ενόψει τουριστικής περιόδου. Δεν είναι δυνατόν να μην μας ενοχλούν οι εξαντλητικοί έλεγχοι στους παράκτιους αλιείς, και να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν τα οργανωμένα γρι-γρι αδειάζουν το βυθό μας... Κινητοποιηθείτε όσο είναι καιρός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου