24/4/17

Ρεπορτάζ Radically_ Η γγ Λιμένων καλεί για επενδύσεις. Ευκαιρία για το Λιμενικό Ταμείο Δωρίδας

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναζητηθεί έστω και η ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση για το νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείο Δωρίδας, φαίνεται ότι υπάρχει μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε πρόσκληση -την έλαβαν άραγε τα μέλη του ΔΣ. του δικού μας Λιμενικού Ταμείου (;)- για αποστολή προτάσεων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαμόρφωσης των τελικών προτάσεων για την ένταξη λιμενικών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενημέρωσε τους Φορείς Διοίκησης Λιμένων, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 25-5-2017.

Με γνώμονα την ανάπτυξη και βελτίωση των λιμενικών υποδομών / ανωδομών θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες των λιμένων για ανάπτυξη νέων δομών ή για βελτίωση των υφιστάμενων (μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η καθέλκυση βυθισμένων πλοίων ή οι βελτιώσεις κρηπιδωμάτων ή αναβάθμιση μικρών τουριστικών λιμένων).

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων, με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, προ ΦΠΑ. Παρόλα αυτά, το 2016 χρηματοδοτήθηκαν 76 λιμενικά έργα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου