4/4/17

Ρεπορτάζ Radically_ Χαμός στην Αυτοδιοίκηση για τις αλλαγές. Όλες οι κυβερνητικές προτάσεις. Τι λέει η Δωρίδα...

Με ένα παρ' ολίγον θερμό επεισόδιο μεταξύ του επικεφαλής της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη και του υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη αναφορικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης ξεκίνησε η εβδομάδα, ενώ "πολεμικό" ήταν το κλίμα και στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, καθώς παρέστη μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών από όλη τη χώρα), που αποφάσισε ότι θα ξανασυνεδριάση τη Μ. Τρίτη, για να συζητήσει τις προτάσεις του πολυνομοσχεδίου.

Οι αυτοδιοικητικοί αντέδρασαν σημαντικά, καθώς τους απεστάλη σχέδιο πολυνομοσχεδίου με 119 άρθρα που αλλάζει άρδην την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το σχέδιο ήδη κατατέθηκε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, ώστε να γίνει η επεξεργασία του από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή με διαδικασίες εξπρές αμέσως μετά το Πάσχα.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και έρχονται πανταχόθεν και δεν αφορούν μόνο το θέμα της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, για το οποίο έχει γίνει ο περισσότερος ντόρος. Υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την επαπειλούμενη κατάργηση από τον πολιτικό χάρτη των Περιφερειακών Ενοτήτων, πόσω μάλλον των τοπικών κοινοτήτων, κάτι που θα αποτελεί ταφόπλακα για την αυτοδιοίκηση.

Δείτε παρακάτω τι είπε στις Radical Διαδρομές για το θέμα, εκ μέρους του Δήμου Δωρίδας, ο Πάνος Ζέτος, από την Περ. Ενότητα Τολοφώνος, που εκφράζει τις ανησυχίες -εν πολλοίς- όλων των αυτοδιοικητικών. https://www.youtube.com/watch?v=HIZopQatmJw&t=32s&list=PL22T7Ifhg66WzPG0JlydjKhEJN1QYZEtO&index=3
(ανοίξτε απευθείας το βίντεο από το εικονίδιο ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE στην επάνω αριστερή μπάρα του dorisradical.blogspot.gr/)
  
Δείτε όλες τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου