23/10/17

Παμφωκικό Συλαλλητήριο για τα Λύκεια- Τη δική τους "κόκκινη γραμμή" χάραξαν μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί για τα Τμήματα Κατεύθυνσης

 Με μαζική συμμετοχή γονέων - μαθητών - καθηγητών, με την έμπρακτη συμπαράσταση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και των τριών Λυκείων της Φωκίδας, που επηρεάζονται άμεσα από την υπουργική απόφαση για κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου, Ευπαλίου-Δεσφίνας - Γαλαξιδίου, αλλά και με την παρουσία και συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παμφωκική κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Φωκίδας στην Άμφισσα και στήριξε η τοπική κοινωνία.


Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν "Δωρεάν Παιδεία με Ανοιχτά Σχολεία", ενώ χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα που μετέφεραν οι ίδιοι οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για το Λύκειο δύο ταχυτήτων, με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα Κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου. Όπως φώναξαν τα παιδιά "είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί". Την κινητοποίηση στήριξαν ενεργά εκτός των Καθηγητών τους, οι Σύλλογοι Γονέων, οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι των πόλεων, ενώ παρόντες ήταν τόσο ο δήμαρχος Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλος, όσο και ο δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης, που είχε προηγουμένως για το ίδιο θέμα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να εξευρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα.

Οι μαθητές της Φωκίδας χάραξαν οι ίδιοι τις 'κόκκινες γραμμές" της υπομονής τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, καθώς η λειτουργία των τμημάτων Κατεύθυνσης στα σχολεία τους, αφενός δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς γίνεται με τακτικό προσωπικό των σχολείων, αφετέρου η λειτουργία των τμημάτων είναι εκ των πραγμάτων ολιγομελής, λόγω του συνολικά μικρού αριθμού μαθητών στα ορεινά και περιφερειακά σχολεία.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου