6/10/17

Καταγγελία εργαζομένων_ Κάτι τρέχει (ακόμη) στο νοσοκομείο της Άμφισσας

Ανακοίνωση - καταγγελία, την οποία κοινοποίησαν και στην διοικήτρια του νοσοκομείου, απέστειλαν στα μέσα ενημέρωσης οι Εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, με την οποία διαμαρτύρονται για μεθοδεύσεις ενάντια στους εργαζομένους όσον αφορά στην περιβόητη "αξιολόγηση" και τις διαμαρτυρίες για αυτήν.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Άμφισσας αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Συνάδελφοι  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να χειραγωγήσει την δημόσια διοίκηση . Η τροπολογία της κ. Γεροβασίλη ήρθε να εκβιάσει προϊσταμένους και διευθυντικά στελέχη , πως αν δεν σπάσουν την απεργία αποχή κατά της αξιολόγησης θα αποκλειστούν από τις επόμενες κρίσεις.
Απ’ ότι φαίνεται οι κυβερνώντες νοιώθουν « επιχειρηματίες» και πλέον κάνουν φεουδαρχικό δικαίωμα την τύχη των εργαζομένων με το να τους διαθέτουν, να τους απολύουν, προσπαθώντας να διασπάσουν τον αγώνα μέσα από το διαίρει και βασίλευε.
Την ώρα αυτή της υποτιθέμενης αξιολόγησης καλείται ο καθένας να  αποδείξει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο. Να αποδείξει πως δεν είναι γρανάζι μιας κρατικής μηχανής που δεν λειτουργεί πια, μαριονέτα στα χέρια κάποιων που του υποδεικνύουν τι να πράξει άβουλα, βάζοντας του πολλές φορές ψεύτικα διλήμματα ή εκφοβίζοντας τον.
Συνάδελφοι καταγγέλλουμε τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου , γιατί παρά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων αξιολόγησης (2/10/17) , συνεχίζει σήμερα να παραλαμβάνει αιτήσεις, κάτι που μας καταγγέλθηκε και διαπιστώσαμε και οι ίδιοι.
Επίσης θα καταγγείλουμε όποιον προϊστάμενο, διευθυντή αξιολογήσει αφού έχουν κατατεθεί εκπρόθεσμα φύλλα.
Το σωματείο εργαζομένων καλεί
 Τους  προϊσταμένους, υπευθύνους τμημάτων να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο όπως έπραξε το σύνολο των εργαζομένων, να μην οδηγήσουν κανένα εργαζόμενο με την εισήγηση τους σε καμία μετακίνηση, διαθεσιμότητα ή απόλυση.
Είναι δε αυτονόητο ότι όποιος δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων οφείλει για ηθικούς λόγους να παραιτηθεί.
Η ώρα της ευθύνης έφτασε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου