10/1/18

Έως 2 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα γεωργικών εκμεταλλεύσεων της Περιφέρειας

Μία από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή, ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις αρχές του νέου χρόνου, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη. Το έργο, περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ενώ απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους αγρότες, νομικά πρόσωπα ή/και συνεταιρισμούς.

Η πρόσκληση αφορά στη στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στην υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης και στην υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία σημαντική πρόσκληση στην οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με 27.661.190 ευρώ, δηλαδή στο 50% του συνολικού κόστους που προστίθεται στους ευρωπαϊκούς πόρους.

Παρακάτω οι όροι και οι πληροφορίες συμμετοχής
Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους αγρότες της Περιφέρειας, ότι δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο των δράσεων 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».
Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται σε 27.661.190 ευρώ, εκ των οποίων τα 25.836.777 ευρώ αφορούν τη δράση 4.1.1 και τα 1.824.413 ευρώ τη δράση 4.1.3. Για τη δράση 4.1.1 το 25% της δημόσιας δαπάνης θα κατευθυνθεί για την ένταξη αιτήσεων που υποβάλλονται από συλλογικά σχήματα, ενώ για τη δράση 4.1.3, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50%.
Α. Περίοδος, τρόπος και τόπος υποβολής αιτήσεων στήριξης.
Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr και εν συνεχεία, ως φυσικός φάκελος, στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου ή της έδρας του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος κατά το διάστημα από 21/12/2017 έως 2/4/2018.
Για να δείτε ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν στην πρόσκληση πατήστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου