3/1/18

Η Φωκίδα στις "περιοχές κινήτρων" για να έρθουν γιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία

Με ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο (που ωστόσο υπολειτουργεί), και με 2 τουλάχιστον κέντρα Υγείας, θα ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Φωκίδα εντάσσεται στις "περιοχές κινήτρων" για τη μετακίνηση γιατρών σε αυτή.
Ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωση του υπ. Υγείας, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς που υπηρετούν σε επιπλέον 13 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Φωκίδας, Άρτας και Ιωαννίνων. Η ΚΥΑ υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.
Πρόκειται για 16 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), στους οποίους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να ενισχύσει τις δομές υγείας σε άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, όπου δεν παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους γιατρούς να καλύψουν τις κενές θέσεις και να διασφαλίσει το δικαίωμα των κατοίκων σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου