19/1/18

Λόλα να ένα Γεύμα! Πάψτε να λαϊκίζετε με την φτώχεια που δημιουργείτε!


Σήμερα είμαστε θυμωμένοι. Θυμωμένοι με τους εκμεταλλευτές. Τους ψεύτες. Με τους λαϊκιστές και αυτούς που μας έχουν εύκολους -σαν λαό- να μας χτυπάν κροκοδείλια την πλάτη. Και αυτοί -δυστυχώς- έχουν πολλά κομματικά -χρώματα- στην Ελλάδα. Σήμερα λοιπόν δεν κάνουμε ρεπορτάζ. Λέμε γνώμη. Με όση υποκειμενικότητα (και κινδύνους) μπορεί να κρύβει αυτό.

Με αφορμή το απαράδεκτο ποστάρισμα στα social media του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας (!!!!) -που μάλλον δεν έχει καμία συναίσθηση της ευθύνης της θέσης του, αλλά νομίζει ότι η "αλληλεγγύη" πουλιέται και αγοράζεται, θεωρούμε ότι όχι μόνο επίτευγμα δεν είναι ο τρόπος που πλασάρει τα σχολικά γεύματα, αλλά αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον πολιτικό πολιτισμό μας και για την ίδια την κοινωνία.

Και δεν είναι το γεύμα η ντροπή (ας μην μιλήσουμε για το τι σημαίνει κοινωνικό κράτος που ενσυνείδητα επιλέγει να ταΐζει τα παιδιά, γιατί είναι μακριά νυχτωμένο στο πεδίο αυτό το Μαξίμου -όσο μαρξισμό και αν υποθετικά διάβασε στα νιάτα του ο σημερινός πρωθυπουργός). Ντροπή είναι η επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να διαφημίσει με τρόπο απόλυτα προπαγανδιστικό, την φρικτή αναγκαιότητα για τα σχολικά γεύματα.
Η κυβέρνηση αυτή, σε συνέχεια των προηγούμενων, έχει την βαριά ευθύνη της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, επομένως και της έλλειψης βασικών αγαθών από το τραπέζι χιλιάδων οικογενειών.
Αντί μάλιστα να αναλογιστεί την ευθύνη της αυτή και να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό, επιλέγει τον πιο κυνικό τρόπο για να παρουσιάσει τα "επιτεύγματά" της στην αυτονόητη ανάγκη της κοινωνίας μας για αλληλεγγύη.
Δεν ξέρουμε πόσο ακραίο θα ακουστεί, αλλά κάτι τέτοιες επικοινωνιακές μεθόδους χρησιμοποιούσε και η Φρειδερίκη την εποχή της απόλυτης "φρίκης", χρησιμοποιώντας το επικοινωνιακό τέχνασμα της "Λόλας να ένα μήλο", για να πείσει για το κοινωνικό καλό που πίστευε ότι δημιουργούσε.
Μην παίζετε άλλο με το μέλλον μας, μην γελοιοποιείτε τις σχολικές μας μνήμες. Και κυρίως μην μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μάτια μας. Αν δεν είστε ικανοί να πείτε τα "ΟΧΙ" που χρειάζονται για να ανακόψετε την κρίση που διαιωνίζετε, εάν είστε τόσο ευαίσθητοι που θέλετε να δημιουργήσετε όρους κοινωνικού κράτους για να μην πεινάνε τα παιδιά, εδραιώστε το χωρίς να το ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου