5/1/18

Tαμείο Αλληλοβοήθειας στην Αλιεία εξήγγειλε ο Β. Αποστόλου

Με επίσκεψη στην κεντρική αγορά Αθηνών (ΟΚΑΑ) και την απαραίτητη συνοδεία των τηλεοπτικών συνεργείων βέβαια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ανήγγειλε μόλις χθες την προώθηση τροπολογίας για την δημιουργία αγορών απευθείας από παραγωγούς και τη λειτουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας για την ελληνική Αλιεία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε σχετικά: «Θέλω με την ευκαιρία της προώθησης σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης του Νομοσχεδίου μας για τη συλλογική έκφραση του αγροτικού χώρου, να ανακοινώσω την κατάθεση της τροπολογίας για την ίδρυση σε όλη την Ελλάδα των λαϊκών αγορών των παραγωγών.
Η ψήφιση παράλληλα του συγκεκριμένου νόμου θα μας δώσει και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μαζί με τους αλιείς στην υλοποίηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουμε ετοιμάσει και έχει μεγάλη ανάγκη ο αλιευτικός χώρος, όπως είναι η ίδρυση του Ταμείου αλληλοβοήθειας, για το οποίο η Ε.Ε. συνεισφέρει μέχρι το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αυτό θα καλύπτει μελλοντικές ζημιές σε εισόδημα και εξοπλισμό από δυσμενή καιρικά και περιβαλλοντικά φαινόμενα.
Η συνεργατική δραστηριότητα μέσα από τις δυνατότητες που δίνει το πλαίσιο λειτουργίας του συνεταιριστικού χώρου αποτελεί προτεραιότητα. Η προσπάθειά μας είναι να λειτουργήσουν κατά τέτοιο τρόπο οι αγρότες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όχι μόνο της εγχώριας αγοράς αλλά και της διεθνούς αγοράς.
»
Η αγορά, αλλά και οι φορείς της αλιείας -και εμάς στον "κλειστό" Κορινθιακό μας νοιάζει ιδιαίτερα αυτό- αναμένουν ωστόσο τις λεπτομέρειες λειτουργίας και ένταξής τους στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας... Το σχετικό νομοσχέδιο πάντως, κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, οπότε οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να βιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου