9/2/17

Σχόλιο Radical_ Ευχαριστούμε την Ιντρακάτ για το ίντερνετ-παντεσπάνι

Προφανώς και τα μάθατε τα νέα. Τα αφήνουμε κάποιες φορές επίτηδες να μας προσπεράσουν, τα αφήνουμε να αναπαραχθούν από τις κλασσικές πηγές ενημέρωσης, γιατί μας ενδιαφέρει στο ΔΩΡΙΣ Radical να κρατάμε την ουσία και κυρίως, να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές…

Έχομεν rural ίντερνετ! Δεν ξέρετε ακριβώς τι είναι αυτό, αλλά εδώ που τα λέμε τι σημασία έχει… Και όχι δεν θα γκρινιάζουμε. Δεν είναι προφανώς κακό που η Φωκίδα, εντάχθηκε -με καθυστέρηση 4 χρόνων & δύο κυβερνήσεων- στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ για ευρυζωνικά δίκτυα υποδομών (ίντερνετ δηλαδή). Είναι σαφές ότι όταν ζούμε μακριά από την αθηνοκεντρική Ελλάδα, μας νοιάζει να συνδεόμαστε με κάποιον τρόπο με τον πολιτισμό. Και στους καιρούς που ζούμε το ίντερνετ μας συνδέει με την πραγματικότητα… Το χρειαζόμαστε άλλωστε για πρακτικά ζητήματα όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή η ψηφιακή έκδοση δημόσιων εγγράφων.

Στο πεδίο αυτό λοιπόν, ας ευχαριστήσουμε όλοι μαζί από την Αρτοτίνα μέχρι τη Χιλιαδού, την Ιντρακάτ (Rural Conect Ευρυζωνικά Δίκτυα ΑΕΕΣ) που πήρε 161,077 εκατομμύρια ευρώ για να μας… ανοίξει τις πύλες του πολιτισμού…

Μόνο που στη Φωκίδα, και ειδικά στη Δωρίδα, δεν ήταν το ίντερνετ που μας έλειπε αγαπητοί. Στη Δωρίδα του 41% ανεργίας μας λείπουν δουλειές, μας λείπουν υποδομές, μας λείπει το όραμα και η ελπίδα (που χάθηκε κάπου στην πορεία…). Ας είχαμε ψωμί και ας περίσσευε το παντεσπάνι!


ΥΓ.  Για να μην μας κατηγορήσετε ότι ως media δεν ενημερώνουμε και σωστά τους αναγνώστες μας, ας αναφέρουμε και εμείς πως τα χωριά μας που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι (με αλφαβητική σειρά): Άβορος, Αλποχώρι, Αμυγδαλιά, Αρτοτίνα, Βραϊλα, Δάφνος, Διακόπι, Διχώρι, Δροσάτο, Δωρικό, Ζωριάνος, Ι.Μ.Βαρνάκοβας, Κάλλιο, Κάμπος, Καρούται, Καστράκι, Κερασιά, Κλήμα, Κόκκινος, Κονιάκος, Κουπάκι, Κριάτσι, Κροκύλειο, Λεύκα, Λευκαδίτη, Μαγούλα, Μοναστηράκι, Παλαιόμυλος, Παλαιοχώρι, Παραλία Σεργούλας, Πενταγιοί, Πεντάπολη, Περιβόλι, Περιθιώτισσα, Πηγή, Πύργος, Σκάλωμα, Στύλια, Συκιά, Σώταινα, Τείχιο, Τρίστενο, Υψηλό Χωριό, Φιλοθέη, Χιλιαδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου