23/5/17

Ετοιμάζονται Κινητοποιήσεις διαρκείας κατά του Μνημονίου_ Πρώτοι οι Αυτοκινητιστές (11/06 στη Λαμία η συνέλευση Στ.Ελλάδας)

Μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, μαζικές είναι οι ζυμώσεις σε επιμέρους κλάδους που όχι μόνον πλήττονται δραστικά από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν -καθώς κανείς δεν εξαιρείται από αυτές- αλλά ουσιαστικά ακυρώνεται συνολικά η επαγγελματική τους υπόσταση. Όπως φαίνεται πρώτοι τον χορό των κινητοποιήσεων θα σύρουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές φορτηγών δημοσίας χρήσης (Φ.Χ.Δ)

Με επιστολή που εστάλη από την πανελλήνια ομοσπονδία τους, σε όλες τις επιμέρους Ομοσπονδίες & Σωματεία, ξεκινούν μαζικές συνελεύσεις - συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα, από τις 28/5 έως τις 2/07, για να αποφασιστούν μαζικά και συνολικά πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαρκείας που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσουν στις 8/07/2017.

Η αντίστοιχη συνέλευση που αφορά στο νομό μας (και παράλληλα τους αυτοκινητιστές νομών Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας), αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λαμία στις 11.00, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές διατάξεις και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον καθημαγμένο από τις μνημονιακές πολιτικές κλάδο μας, απαιτείται η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις". Ο νόμος 3887/2010 για την απελευθέρωση του κλάδου, που επεκτάθηκε με το άρθρο 104 του πολυνομοσχεδίου, ουσιαστικά επεκτείνει σε τέτοιο βαθμό τις καταστροφικές διατάξεις του προηγούμενου νόμου, που ακυρώνει την ύπαρξη φορτηγών Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου