27/5/17

Αναδημοσίευση_ Δεν είναι στιγμιαίο κ. Τσίπρα, είναι διαρκές και συνεχώς εγκληματικό για τη χώρα!

Τι είναι τελικά το 4ο Μνημόνιο; Αναδημοσιεύουμε το editorial του ΔΡΟΜΟΥ της Αριστεράς που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου....

"Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν το σκεπτικό της απόφασης δικαστηρίου για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ότι ήταν δήθεν «στιγμιαίο» το αδίκημα και όχι «διαρκές». Το σκεπτικό αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη δημοκρατική κοινή γνώμη και θεωρήθηκε ως προσπάθεια απαλλαγής της χούντας από τις εγκληματικές της ευθύνες.
Ο κ. Τσίπρας, αφού είπε ότι είναι αντισυνταγματικό να προνομοθετούμε μέτρα και άλλα ηχηρά, που αργότερα ευκόλως έγιναν… γαργάρα (όπως οι κόκκινες γραμμές και οι σαχλαμάρες του ταξικά μεροληπτικού Tsakalotos), ψήφισε μέτρα μέχρι το 2021.
Έκανε τη «δουλειά».
Μόνο που στο πρόσφατο Eurogroup ακούστηκαν πράγματα και σχέδια που ανέβαζαν το… κοντέρ στα ύψη. Ακούστηκαν σχέδια για 17 χρόνια, σενάρια και χρονολογίες ως το 2060 με το χρέος που θα φτάνει στο 280%. Ακούστηκαν ορίζοντες που φτάνουν έως το 2080.
Για όποιον καταλαβαίνει δεν πρόκειται για το 4ο μνημόνιο μόνο. Πρόκειται για διαρκές μνημόνιο. Διαρκές και διαρκώς εγκληματικό για την κοινωνία και τη χώρα".

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου