4/5/17

Η Ευρωβουλή ενημερώθηκε μέσω του Ν. Μαριά για τα αντισταθμιστικά & τις προτεραιότητες του Δ. Δωρίδας

Μια σημαντική συνάντηση, όσον αφορά στην προώθηση των προτεραιοτήτων του Δ. Δωρίδας, είχε όπως ενημερωθήκαμε η δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, μέσω του οποίου θα ενημερωθεί η Ευρωβουλή, για την καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος για άρση των επιπτώσεων από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, για θέματα ανάπτυξης και προστασίας των κτηνοτροφικών μονάδων, αλλά και τη στήριξη των δράσεων του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.


Με το Νότη Μαριά, συμπατριώτη μας καταγόμενο από τη Λαμία, Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Θεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δωρίδος, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Φλέγγα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα:
1.      Για τις επιπτώσεις από την κατασκευή της λίμνης του Μόρνου, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές. Το άδικο και ασφυκτικό πλαίσιο των περιοριστικών όρων που έχει επιβληθεί σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τη λίμνη, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Τις επιπτώσεις στο περιβάλλον,στα οικοσυστήματα και στο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η διαχείριση των υδάτων της λίμνης από τον αρμόδιο φορέα. Τη νομική βάση για την υποστήριξη καταβολής του αντισταθμιστικού τιμήματος, που είναι το υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
2.      Για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτροφικές μονάδες της Δωρίδας σχετικά με την ανάπτυξή και τον εκσυγχρονισμό τους, τις αποζημιώσεις για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου από ασθένειες, επιθέσεις λύκων, κ.ά. Ο Νότης Μαριάς είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και έχει καταθέσει σειρά ερωτήσεων και προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες επιτροπές του.
3.      Για τις δραστηριότητες του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που εκπροσωπεί 34 Δήμους από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και συνδεδεμένα μέλη Δήμους, Περιφέρειες και Πανεπιστήμια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες δράσης του Δικτύου, σε σχέση με την προστασία και διαχείριση των υδατικών πόρων, τα θέματα ανάπτυξης των παραλίμνιων περιοχών των Δήμων μελών,  τις ιδιαιτερότητες κάθε λίμνης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τους φορείς διαχείρισης, τη συμμετοχή του Δικτύου σε Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες όπως το Σύμφωνο των Δημάρχων για το περιβάλλον κ.ά.

Ο κ. Μαριάς δήλωσε ότι θα στηρίξει στην Ευρωβουλή τις πρωτοβουλίες του Δήμου Δωρίδος σε σχέση με τα παραπάνω θέματα, καθώς και τις δράσεις του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, ενώ υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα τον δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου