15/5/17

Ρεπορτάζ Radically_ Φτάνει "ψηλά" το θέμα των Αντισταθμιστικών του Μόρνου

Διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και επαφές έως και στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε καθ' όλες τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Δήμου Δωρίδας, μετά την ενημέρωση προς τον υπ. Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, αναφορικά με το θέμα της καταβολής αντισταθμιστικού οφέλους από την εταιρεία διαχείρισης υδάτων, για την καταβολή του αντισταθμιστικού τιμήματος προς άρση των επιπτώσεων από την χρήση της Λίμνης του Μόρνου.

Το θέμα έχει φτάσει ψηλά, με τον υπ. Επικρατείας να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον -ίσως και λόγω της δωρικής του καταγωγής- και την αντιπροσωπεία του Δήμου μας, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παπακωνσταντινου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο -υπεύθυνο για το θέμα- Κώστα Αντωνόπουλο, να συζητούν με την διευθύντρια του υπουργείου, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος.

Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και έναν χρόνο, φαίνεται να έχει ωριμάσει, καθώς η διευθύντρια του υπουργείου Επικρατείας, ανέλαβε να συντονίσει τις ενέργειες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων (υπ. Εσωτερικών, Υποδομών-Μεταφορών, Περιβάλλοντος), ώστε να ενταχθεί είτε η ήδη επεξεργασμένη ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών στο τρέχον σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ, είτε σε άλλο συναρμόδιο που να ταιριάζει θεματικά.

Το θέμα, φαίνεται να ωριμάζει ακόμη περισσότερο μετά και την πρόσφατη πρωτοβουλία για συνολική τιμολόγηση της αξίας του νερού, ως αγαθό, ενώ στις συναντήσεις, έχουν αναλυθεί όλες οι περιβαλλοντικές, νομικές, τεχνικές και οικονομικές πτυχές, ενός θέματος που ενώ είναι περίπλοκο και εδώ και χρόνια δυσεπίλυτο, εφόσον τελεσφορήσει θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τη Δωρίδα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου