10/11/16

ΤΡΑΜΠ-ες και μετεκλογικές ιαχές σε όλο τον κόσμο...

Κλαίει η υφήλιος που αποχωρεί ο... καλύτερος πρόεδρος ever και αναλαμβάνει αυτός ο πονηρός και αδίστακτος... που τρομάζει τις «αγορές», αλλά έχει πλουτίσει από αυτές, που χαϊδεύει τ’ αυτιά των λαϊκών μαζών, αλλά υποθάλπει το μίσος της μιας φυλής έναντι της άλλης (και όχι της μιας «τάξης», έναντι της άλλης), που κατηγορεί το διεφθαρμένο σύστημα για τους υπερπόντιους πολέμους, αλλά απλά ετοιμάζει μια αναδιάταξη της παγκόσμιας σκακιέρας (κατά τον Κίσινγκερ).

Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε περισπούδαστες αναλύσεις για τις αιτίες που έφεραν τον Τραμπ στην ηγεσία του συστημικού δυτικού κόσμου, όπως τον ξέρουμε τον τελευταίο αιώνα, παραπέμποντας στην ευστοχότατη προειδοποίηση προ μηνών του ανατρεπτικού Αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ –που αν μη τι άλλο είναι και Αμερικανός πολίτης, άρα έχει έναν λόγο παραπάνω- για την εκλογή Τραμπ και τις αιτίες της. Διαβάστε την εδώ (http://www.hitandrun.gr/profitikos-o-maikl-mour-gia-tin-eklogi-tou-ntonalnt-trab/)

Ωστόσο, επειδή τα δάκρυα της υφηλίου είναι μάλλον κροκοδείλια και επειδή ο αχός των παγκόσμιων πολέμων μας πλησιάζει επικίνδυνα –και ας μην το υποβαθμίζουμε αυτό ως παράγοντα- ας απαριθμήσουμε την «σπουδαία» ματωμένη παρακαταθήκη που αφήνει ο «καλύτερος» -  «δικαιότερος» τέως Αμερικανός πρόεδρος, στον επονείδιστο επόμενο… που ενώ μιλά για παρωχημένο ΝΑΤΟ, για αδιάφορη ΕΕ, για απεμπλοκή των ΗΠΑ από τους πολέμους, στον λόγο του υιοθετεί μονίμως την έκφραση «να τιμωρήσουμε όσους δεν συμφέρουν τις ΗΠΑ»…
 
1. 10.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν ( που ΘΑ έφευγαν )
2. drones να σκοτώνουν άμαχους στο Πακιστάν (αφού δεν πουλιούνται τα μηχανηματάκια για να βγάλουν τα φράγκα τους οι επιστήμονες της Σίλικον Βάλευ, αλλιώς, τα στέλνουν να ξεπαστρεύουν παιδάκια) 
3. τον βομβαρδισμό της Σύρτης στην Λιβύη που εξελίσσεται ΤΩΡΑ και κανείς δεν μιλά για αυτήν (η ελληνική Αριστερά –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- μπορεί και να μην το έχει πάρει χαμπάρι) 
4. τις επιχειρήσεις στην Υεμένη όπου εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά από τους Αμερικανούς και τους συνεργάτες τους Σαουδάραβες
5. Τις ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ (α! να μην ξεχάσουμε και τις αμερικανικές εταιρείες που το… ανοικοδομούν)
6. τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα (ε! πως θα μπουν οι μπουλντόζες μετά)
7. τον εμφύλιο στη Σύρια με στόχο την ανατροπή του Άσαντ (καταστρέφοντας την πιο πλούσια, την πιο τεχνολογικά άρτια χώρα της Μ. Ανατολής με τους πιο μορφωμένους πολίτες…. Ε! θα την ανοικοδομήσουν και αυτήν στο μέλλον, με λίγο διαφορετικά σύνορα, για να κάνουν κάποια ξεχασμένα γεωστρατηγικά χατήρια)
8. την εμπλοκή της Τουρκίας ( με την ανοχή των ΗΠΑ ) στο Ιράκ και την Συρία ενάντια στα δικαιώματα των Κούρδων (με τη λογική "μια στο καρφί και μια στο πέταλο",  καθώς μια παίζουμε τη «μπάλα» με τους Κούρδους, μία με το καθεστώς Ερντογάν) 
9. την απλόχερη βοήθεια στο φιλοναζιστικο καθεστώς της Ουκρανίας (ένα ψυχροπολεμικό κλίμα με τη Ρωσία, πάντα βοηθάει σε... συνάλλαγμα)
10. τα πολεμικά παιχνιδάκια στη Βαλτική και στην Κεντρική Ευρώπη με στόχο (λέμε τώρα) τη Ρωσία, αλλά ουσιαστικό στόχο την εξάπλωση του ΝΑΤΟ 
11. Την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Νιγηρία (η Αφρική θα μας θρέφει για τον επόμενο αιώνα, αφού οι μεγάλες εταιρείες κατάστρεψαν τις φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του δυτικού κόσμου) 
12. Μια Μεσόγειο γεμάτη πτώματα προσφύγων από τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ βομβαρδισμούς και επιθέσεις..


Ε! δεν γράφουμε 13ο γιατί είναι και… γρουσούζικο! Και φυσικά δεν αναφέρουμε –εν γνώσει μας- απολύτως τίποτα για τα σενάρια περί αμερικανικής στήριξης του «δίκαιου αιτήματος» της ελληνικής κυβέρνησης για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, γιατί πού καιρός για παραμύθια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου