30/11/16

Ανακοίνωση του ΣΥΠΕΦ για την λειτουργία των γεωτεχνικών υπηρεσιών Ευπαλίου

Την θέση του όσον αφορά στο θέμα που έχει ανακύψει στο Ευπάλιο με την λειτουργία των γεωτεχνικών υπηρεσιών και την πιθανότητα μετεγκατάστασής τους σε άλλο κτίριο, ώστε να μεταφερθεί στο κτίριο της ΚΕΓΕ το ΑΤ Ευπαλίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Το ΔΩΡΙΣ Radical, αναδημοσιεύει την επιστολή, που μας απεστάλη από τον Σ.Υ.Π.Ε.Φ., στο πλαίσιο της συνολικής ενημέρωσης των αναγνωστών του, επιφυλασσόμενο να επανέλθει στο θέμα, όταν η Ομάδα Διαχείρισής του το κρίνει σκόπιμο.

Η  ανακοίνωση - επιστολή, έχει κοινοποιηθεί στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευ. Κατσαγούνο και στον Δήμαρχο Δωρίδας, κ. Γ. Καπεντζώνη, έχει ημερομηνία 22/11 και Αρ. Πρωτοκόλλου 14.

"Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Φωκίδας καταγγέλλει τα περιστατικά άσκησης ψυχολογικής βίας και απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τις συναδέλφισσες που υπηρετούν στο Αγροτικό Κτηνιατρείο και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Ευπαλίου και τα οποία στεγάζονται στο κτίριο του ΚΕΓΕ, ιδιοκτησίας της Π.Ε. Φωκίδας. Μερίδα εκπροσώπων των τοπικών δημοτικών αρχών με τη συμπεριφορά τους και τις πρόσφατες διαδικτυακές συνεντεύξεις τους, δημιούργησαν κλίμα αντιπαραθέσεων και διαχωρισμού στην τοπική κοινωνία. Προωθούν την απαξίωση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, προξενούν ταλαιπωρία στους δημότες τους οποίους έχουν κληθεί να υπηρετούν.
Έχουμε τοποθετηθεί σα σωματείο και παλιότερα, την άνοιξη, για το ζήτημα με δημόσια ανακοίνωσή μας. Θεωρήσαμε έκτοτε, πως το ζήτημα διευθετήθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς με αμοιβαία επωφελή τρόπο για όλους. Φαίνεται τώρα πως δεν έγινε έτσι και κάποιοι συνεχίζουν να το συντηρούν για δικούς τους λόγους, υπονομεύοντας τις 2 συναδέλφισσες και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους παραγωγούς εκεί. 
Συνοπτικά αναφέρουμε για το Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας και το Αγροτικό Κτηνιατρείο, για λόγους ενημέρωσης του κόσμου της περιοχής, τα παρακάτω.
Λειτουργούν πλέον με μόνο δύο υπαλλήλους προσωπικό, 1 κτηνίατρο και 1 ιχθυολόγο. Κι ενώ θα έπρεπε η Υπηρεσία αλλά και οι Τοπικές Αρχές να απαιτήσουν να στελεχωθεί με το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό (π.χ. γεωπόνους, επιπλέον κτηνίατρο, διοικητικό) για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής, απεναντίας απαιτούν τη μεταστέγασή τους σε ακατάλληλους για τη δουλειά τους, χώρους.
Οι δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας μπορούν να είναι αποτελεσματικές στο έργο τους αυτή τη στιγμή, διότι στους υπάρχοντες χώρους διαθέτουν τουλάχιστον τις απαραίτητες υποδομές που απαιτεί η εργασία τους.
Αν οι υπηρεσίες αυτές διασκορπιστούν σε ακατάλληλους χώρους, οι οποίοι δεν θα διαθέτουν τις στοιχειώδεις υποδομές, το ουσιαστικό έργο τους θα υποβαθμιστεί σε απλή διεκπεραίωση εγγράφων και χορήγηση παραπεμπτικών με επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα εκτέλεσης των εργασιών τους, επιπτώσεις στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της περιοχής και απώλειες στο εισόδημα των παραγωγών.
Σαν εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν είμαστε απέναντι, ούτε στους αστυνομικούς υπαλλήλους του ΑΤ Ευπαλίου, ούτε στους αγρότες-κτηνοτρόφους και στο λαό της περιοχής του Ευπαλίου γενικά. Διεκδικούμε όλοι μαζί από το Κράτος, την Περιφέρεια και το Δήμο, δωρεάν παροχή δημοσίων και ποιοτικών υπηρεσιών που να καλύπτουν της ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Με ενίσχυση σε προσωπικό, υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, των όσων δημοσίων υπηρεσιών απέμειναν στην περιοχή.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου η αστυνομική κάλυψη της περιοχής του Ευπαλίου με το απαιτούμενο προσωπικό, κτίρια και άλλες υποδομές.
Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας η κατάλληλη στελέχωση των γεωτεχνικών της υπηρεσιών και η φροντίδα για τη σωστή λειτουργία τους.
Υποχρέωση του Δήμου και των εκπροσώπων του είναι η διεκδίκηση επαρκών, δημόσιων και ποιοτικών υπηρεσιών από το Κράτος και την Περιφέρεια για τους δημότες του.
Ο Σύλλογός μας ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στις συναδέλφισσες γεωτεχνικούς που υπηρετούν στο Ευπάλιο, σε όσους συναδέλφους δέχονται άδικες επιθέσεις και απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών."

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου