26/11/16

Στο κόκκινο η Υγεία στη Φωκίδα_ Συνάντηση με Ξανθό μόνο για ΓΝ Λαμίας – Με παρουσία ΠΟΕΔΗΝ αύριο η διαμαρτυρία για το ΓΝ Άμφισσας

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της δημόσιας Υγείας, αποδυναμώνοντας κάθε δομή ειδικά στην ελληνική περιφέρεια, απασχολεί κάθε τοπική κοινωνία, που ανάλογα με τα ανακλαστικά της συμπεριφέρεται… Η Υγεία στη Φωκίδα είναι πλέον στο κόκκινο και η τοπική κοινωνία αναζητά τα… αντανακλαστικά της, με τους εργαζόμενους στο ΓΝ Άμφισσας και την ΠΟΕΔΗΝ να καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τους πολίτες την Κυριακή το πρωί, την ίδια στιγμή που ακόμη αναζητούνται τα αντανακλαστικά των θεσμικών παραγόντων του Νομού μας…

Στην Φθιώτιδα, όπως φαίνεται –και χρησιμοποιούμε το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας- οι τοπικοί παράγοντες κινητοποιούνται στο έπακρο μπροστά στο ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης του νοσοκομείου τους. Συγκεκριμένα, προχθές κατόπιν αιτήματος των τοπικών βουλευτών, αλλά και του δημάρχου Λαμίας, διενεργήθηκε ευρεία συνάντηση των φορέων της Φθιώτιδας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λαμίας.

Στη συνάντηση, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα συζητηθούν τα προβλήματα στην Υγεία για το σύνολο των αρμοδιοτήτων της 5ης ΥΠΕ –στην δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται και η Φωκίδα- τελικώς δεν υπήρξε ενημέρωση εάν τέθηκαν τα θέματα λειτουργίας της ΓΝ Άμφισσας, που άλλωστε μετά τις τελευταίες εξελίξεις συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΓΝ Λαμίας.

Όπως δήλωσε πάντως στο Star, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία προσλήψεων η οποία θα επιταχυνθεί. Ο Γ.Σαρακιώτης, παράλληλα δήλωσε στο Star, ότι εξετάζεται το σπάσιμο της 5ης ΥΠΕ, για να καλύπτονται επαρκώς όλα τα ζητήματα των γύρω νομών. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για την λειτουργία τόσο του Γενικού Νοσοκομείου στην Άμφισσα, όσο και για τη λειτουργία των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας στην Φωκίδα.
Στην Φωκίδα πάντως, τα αντανακλαστικά των θεσμικών φορέων για το θέμα της Υγείας ακόμη… αναζητούνται, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη αντίδραση από το γραφείο του τοπικού βουλευτή στο αίτημα του κόσμου & των εργαζόμενων στο νοσοκομείο να πάρει θέση. Τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο πρόβλημα να μείνει η ευρύτερη περιοχή χωρίς ουσιαστικές δομές Υγείας θα φανούν αύριο Κυριακή, στις 11.00 πμ στην Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα, όπου οι εργαζόμενοι του ΓΝ Άμφισσας, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.
 Η ΠΟΕΔΗΝ θα βρίσκεται με κλιμάκιο (επικεφαλής ο Πρόεδρος) στη Συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων της πόλης, ενώ έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:
 ΔΙΑΛΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Ο μνημονικός κατήφορος των υπουργών υγείας δεν έχει τέλος. Τα Δημόσια Νοσοκομεία απαξιώνονται εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στον κόσμο της. Μετά το κλείσιμο των χειρουργείων του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας που συντάραξε τον νομό Φθιώτιδας πριν δυο εβδομάδες, σειρά έχει το Νοσοκομείο Άμφισσας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας (Διαύγεια αρ 6Υ50469Η2Γ-ΨΘΛ) εντέλλονται δυο αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Άμφισσας να μετακινούνται στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Το νοσοκομείο της Άμφισσας καλύπτει ολόκληρο τον νομό της Φωκίδας και είναι το μοναδικό νοσοκομείο του Νομού. Υπολειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω αναστολής λειτουργίας της παθολογικής κλινικής. Κάποιες ημέρες του μήνα δεν εφημερεύει ούτε καρδιολόγος. Το υπάρχον αποδεκατισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Οι κάτοικοι του Νομού αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη επειδή είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε Νοσοκομεία άλλων νομών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Οι διακομιδές είναι στην ημερήσια διάταξη από το Νοσοκομείο λόγω ελλείψεων ειδικευμένων Ιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού. Κινδυνεύουν Ασθενείς που αντιμετωπίζουν έκτακτα σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω των καθυστερήσεων στις διακομιδές. Όσο για την ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών είναι δεδομένη. Να σημειωθεί ότι το ίδιο ισχύει και για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που υπάρχουν στη περιοχή του Μαλανδρίνου, όπου για την μετακίνηση των κρατουμένων σε Νοσοκομεία των όμορων Νομών, ακόμη και για την πιο απλή παθολογική διάγνωση, απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών υπαλλήλων με μεγάλο κόστος και κίνδυνο της ασφαλής κράτησής τους.
Οι αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους του Νομού είναι πολύ έντονες για την αναλγησία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου και των Υπουργών Υγείας που είναι παροιμιώδης. Η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό, όπως και των άλλων κοινωνικών αγαθών θα επιφέρει την ερημοποίηση της περιοχής. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι σε όποια περιοχή δεν υπάρχει μέριμνα από την πολιτεία, για την ύπαρξη υψηλής ποιότητας κοινωνικών αγαθών (όπως υγεία και παιδεία), επέρχεται ερημοποίηση.
Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα επιτρέψει την διάλυση των Νοσοκομείων της Λαμίας και της Άμφισσας.
ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Η ΠΟΕΔΗΝ θα βρίσκεται με κλιμάκιο (επικεφαλής ο Πρόεδρος) στη Συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων της πόλης την Κυριακή 27/11/2016 και ώρα 11:00π.μ. στην Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου