6/11/16

ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ_Συνάντηση εργασίας για τα μαρτυρικά χωριά στη Βίνιανη

Με επικείμενη και τη συμπερίληψη του Μαυρολιθαρίου στον σχετικό κατάλογο ο Δήμος Δελφών αναλαμβάνει πρωτοβουλία ανακίνησης του θέματος των αποζημιώσεων για τα μαρτυρικά χωριά του δήμου μας, οι οποίες προκύπτουν από την περίοδο της Κατοχής στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί στο Κοινοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Προσηλίου στη Βίνιανη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Δελφών με τους προέδρους κι εκπροσώπους των κοινοτήτων που αποτελούν μαρτυρικά χωριά (Προσήλιο, Αγία Ευθυμία, Βουνιχώρα, Λιλαία, Επτάλοφος, Καλοσκοπή και Μαυρολιθάρι), τους οικείους χωρικούς αντιδημάρχους, καθώς και με συνδημότες που κατά το παρελθόν έχουν ασχοληθεί πολύπλευρα με το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνάντηση εργασίας αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλάνο του Δήμου Δελφών για το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων προς τα μαρτυρικά χωριά του δήμου μας. Επόμενο βήμα έχει προγραμματιστεί να είναι η εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τον Καπετάν Νικηφόρο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει πλην άλλων κι η Δικηγόρος κα. Χριστίνα Σταμούλη, κόρη του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας Ιωάννη Σταμούλη, η οποία έχει ασχοληθεί επί μακρόν επιστημονικά με το ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου