12/11/16

Συνεντεύξεις Radically_ Κώστας Τσιούστας. Πρόεδρος Ευπαλίου: «Ας σταματήσουν να μας εμπαίζουν με τη μεταστέγαση του ΑΤ Ευπαλίου»

Ανάστατο το Ευπάλιο –για ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες- με το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την αναγκαιότητα μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος στο κτίριο του ΚΕΓΕ Ευπαλίου, το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο και επαρκές από την Αστυνομική Διεύθυνση Άμφισσας, ώστε να μεταστεγαστούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΑΤ για να παραμείνουν στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ευπαλίου, Κώστας Τσιούστας, παρουσιάζονται εκ νέου προσκόμματα αναφορικά με την μετακίνηση από το κτίριο του ΚΕΓΕ των δύο μόνιμων υπαλλήλων (κτηνιάτρου & ιχθυολόγου), ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος για τις υπηρεσίες του Α.Τ.
Ο κ. Τσιούστας, μίλησε στο ΔΩΡΙΣ Radical, για το θέμα, αναδεικνύοντας τον προβληματισμό τόσο του ιδίου, όσο και του συνόλου των πολιτών του Ευπαλίου για το ενδεχόμενο να παρακωλυθεί η διαδικασία σε τέτοιο βαθμό, που να ενέχει ο κίνδυνος μια από τις βασικότερες δημόσιες υπηρεσίες να μετακινηθεί σε άλλο, παρακείμενο χωριό της Δωρίδας, εμβαθύνοντας την ταλαιπωρία των δημοτών.

Δ.R. κε Τσιούστα, εξηγήστε μας τι ακριβώς γίνεται με το ΑΤ Ευπαλίου.
Κ.Τ. Το θέμα που αφορά στη μεταστέγαση του Α.Τ. Ευπαλίου δεν είναι καινούργιο. Το συζητάμε τουλάχιστον 8 μήνες, ίσως και χρόνο και εμπίπτει στα ευρύτερα σχέδια περί αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας  (για την οποία είχαμε ως τοπικοί άρχοντες ενημερωθεί και σε σχετική εκδήλωση που είχε γίνει στη Λαμία). Και τότε λοιπόν είχαμε συναινέσει ότι εφόσον το Α.Τ. πληρούσε τους όρους για να παραμείνει στο Ευπάλιο, θα έπρεπε να μεταστεγαστεί σε δημόσιο κτίριο.  Στη δική μας εκφρασμένη διάθεση φαινόταν ότι συμφωνούσε και η Περιφέρεια, δεσμευόμενη μάλιστα να αναβαθμίσει το Α.Τ. Ευπαλίου με περισσότερες δραστηριότητες, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την Δωρίδα, με 25 άτομα προσωπικό συν την υπηρεσία της ΟΠΚΕ.

Δ.R. Θεωρείτε δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας;
Κ.Τ. Στις προθέσεις τις Περιφέρειας, ήταν με βάση δηλώσεις της να αναβαθμιστεί περαιτέρω το ΑΤ. Σε πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη στο Ευπάλιο πριν από μερικούς μήνες, εγώ ως πρόεδρος πρότεινα δημοσίως να μεταστεγαστεί το ΑΤ στο ΚΕΓΕ που ανήκει στην περιφέρεια και αυτή τη στιγμή στεγάζει δύο υπαλλήλους (κτηνίατρος και ιχθυολόγος). Ενημερώσαμε τότε τον Περιφερειάρχη, πως ο  δήμος Δωρίδας , για να διευκολύνει την διαδικασία παρέχει γραφειακό χώρο στις δύο υπαλλήλους, επαρκώς εξοπλισμένο για αρχεία, γραφεία, σεμινάρια σε αγρότες, σε μια τεράστια αίθουσα του κτιρίου που είχε διαμορφωθεί για το Δημαρχείο Ευπαλίου. Στον περιβάλλοντα χώρο μάλιστα, καθώς είναι πολύ μεγάλος, θα μπορούσε με μια απλή αδειοδότηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας, να δημιουργηθει η κατάλληλη υποδομή για
εμβολιασμούς των ζώων (να σημειωθεί ότι ο χώρος στον οποίο αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα τέτοιες υπηρεσίες είναι πολύ πιο κεντρικός στο χωριό) . Μάλιστα, έχει σημειωθεί από την πλευρά μας ότι αυτό θα αποτελούσε μεταβατικό στάδιο, καθώς υπάρχει στο Ευπάλιο ένα ακόμη κτίριο, αυτό της Ένωσης Γεωργικού Συνεταιρισμού, το οποίο ωστόσο έχει κατασχεθεί από την Τρ. Πειραιώς, αλλά εφόσον υπάρξει σχετικός πλειστηριασμός, ο Δήμος έχει εκφράσει την διάθεσή του να συμμετάσχει για να το αποκτήσει. Οπότε οι όποιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να μεταφερθούν –μόνιμα πια- σε αυτό το κτίριο.

Η Περιφέρεια λοιπόν, αν και αρχικά είχε συμφωνήσει, φέρνει διάφορα προσκόμματα αναφορικά με τον χώρο –του δημαρχείου- με κλιμάκιο που ήρθε από την Άμφισσα να δηλώνει  πως δεν είναι κατάλληλος,  ενώ και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσαγούνος που επισκέφθηκε το δημαρχείο Ευπαλίου, δήλωσε ότι δεν κάνει ο χώρος χωρίς να προσδιορίζονται οι προδιαγραφές που απαιτούνται.

Δ.R. Ποιος είναι ο «κίνδυνος» από αυτές τις καθυστερήσεις;
Κ.Τ.  Η Αστυνομική Διεύθυνση δεν μπορεί να περιμένει επ’ άπειρον.  Εφόσον πρέπει να γίνει μεταστέγαση, υπάρχει πιθανότητα να αναζητηθεί αλλού κτίριο, δημιουργώντας μια σύγχυση στην ευρύτερη περιοχή εάν φύγει από το Ευπάλιο μια από τις βασικότερες δημόσιες δομές. Φανταστείτε να διασπαστούν σε άλλα μικρότερα χωριά οι εναπομείνασες δημόσιες υπηρεσίες, που δεν συνδέονται συγκοινωνιακά με το Ευπάλιο που είναι κόμβος, και στο οποίο λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες!

Δ.R. Ποίο είναι το αίτημα του Ευπαλίου λοιπόν;
Κ.Τ. Το αίτημά μας, και εμένα ως προέδρου και των δημοτών στο σύνολό τους, και το καταθέτουμε δημοσίως,  τίθεται προς την Περιφέρεια και προς τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της κτηνιατρικής και γεωργικής υπηρεσίας να μεταστεγαστούν στον χώρο του δημαρχείου με όσες παρεμβάσεις επιθυμούν να γίνουν σε αυτό, ώστε να ελευθερωθεί το κτίριο του ΚΕΓΕ, για να μετεστεγαστεί το ΑΤ άμεσα, που πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Μετά από τόσο καιρό φαίνεται ότι κάποιοι μας εμπαίζουν. Καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για να μην ταλαιπωρούνται αδίκως οι πολίτες της Δωρίδας.

6 σχόλια:

  1. Ο κύριος Τσούτσιας να διευθύνει τις υπηρεσίες που του ανέθεσαν οι Δημότες της Δωρίδας δεν έχει καμμία δουλειά να ασχολείται με θέματα που δεν γνωρίζει και δεν είναι του αντικειμένου του. Πόσους τόνους οργανοφοσφωρικά φυτοφάρμακα θέλει να φορτώσει το Δημαρχείο Ευπαλίου και σε ποιό συγκεκριμμένο σημείο . Πόσα μολυσματικά δείγματα ζωοανθρωπονόσων θέλει να διακομιστούν μέσα απο το Δημαρχείο; Χθες η κνηνίατρος στο Ευπάλιο κρέμασε την προβατίνα ανάποδα στην ειδική αίθουσα και της έριχνε κρύο νερό και πίεζε την μήτρα να γυρίσει στην θέση της γεμίζοντας τον τόπο με αίματα και νερά , αυτά δεν γίνονται σε κανένα Δημαρχείο. Στην αίθουσα με την ξύλινη επένδυση θέλετε να βάλετε τα φυτοφάρμακαι και τα εργαστήρια της κτηνιατρικής αυτά δεν στέκονται σε καμμία λογική και είναι ανεπίτρεπτα επιστημονικά. Ασχοληθείτε με την δουλειά σας και αφήστε τις υπηρεσίες να κάνουν την δική τους , δεν είναι πολλές αυτές οι περιοχές της Φωκίδας που έχουν αυτές τις υποδομές, μην τις υποτιμάτε και μην τις ενοχλείτε. Οσο για την αστυνομία δεν χρειάζεται δικηγόρους δίνει πακτωλό χρημάτων εκεί που η ίδια επιλέγει. 10.000 το μήνα για 12 χρόνια έκλεισε πρόσφατα συμβάλαιο για την Άμφισσα. Αν είσατε μάγκες ζητήστε κανένα κατοστάρικο και για το Ευπάλιο, μην ανακατεύεστε με άλλες υπηρεσίες που δεν γνωρίζετε. Στην χθεσινή επίσκεψή μου στο Δημαρχείο Ευπαλίου οι υπάλληλοι κάθονταν στον διάδρομο ο ένας σε ένα τραπέζι δίπλα στην εξόπορτα και ο άλλος σε ένα άλλο τραπέζι απο την άλλη πλευρα της εξώπορτας. Τακτοποιήστε πρώτα τους υπαλλήλους σας σε γραφεία και κατόπιν τακτοποιείτε και άλλες υπηρεσίες. Δεν γίνεται να τοποθετηθούν οι γεωτεχνικές υπηρεσίες του Ευπαλίου στο Δημαρχείο . Το κτίτριο είναι ακατάλληλο , δεν ξέρω για ποιον λόγο δαπανήθηκαν άδικα τόσα χρήματα για να κατασκευασσούν διαδρομοι με αίθριο και σκάλες και καθόλου γραφεία και βοηθητικοί χώροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε που μπαίνετε στον κόπο να σχολιάσετε, αλλά καθώς το σχόλιό σας δεν αφορά την ανάρτηση και την ουσία της, αλλά στρέφεται κατά των θέσεων που εκφράζει ο συνεντευξιαζόμενος, προσωποποιώντας το θέμα, ως blog που λειτουργεί σαν Μέσο Ενημέρωσης, διατηρούμε το δικαίωμα να κατεβάσουμε κάθε σχόλιο που θεωρούμε ότι ξεφεύγει από το θέμα.
      ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΩΡΙΣ RADICAL

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιο αφορά την αναρτηση. Δικαίωμα σας να σβήσετε ότι θέλετε. Δεν χρειάζονται άλλη προστασία οι τοπικοί άρχοντες αντιθέτως χρειάζεται να γίνουμε όλοι περισσότερο Radikal Aν θέλετε να μείνετε mainstream τουλάχιστον να παρουσιάζete και την αντίθετη άποψη όπως ορίζει η αστική δημοσιογραφία.
      Τσιάμης Απόστολος
      https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%A5%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%A6%CF%89%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CE%95%CE%93%CE%94%CE%A5-1435848899988544/?fref=nf

      Διαγραφή
    3. Ασ περιοριστει ο καθενας στο ρολο του. Τα μαθηματα δημοσιογραφικης δεοντολογιας ας λειπουν. Με εκτιμηση.

      Διαγραφή
    4. Να βάλετε την άποψη του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για να έχουν πλήρη ενημέρωση οι αναγνώστες σας. Είναι στο λίνκ που σας έστειλα. Η περιοχή έχει ένα σωρό μέσα που αναπαράγουν τι λένε οι τοπικοί άρχοντες χρειάζεται να ακούγεται και ο αντίλογος όσων αγωνίζονται.
      Τσιάμης Απόστολος

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τσιαμη κι εγώ αν ήμουν στη θέση σας τα ίδια θα έλεγα. Αυτά διάβασα και στη συζήτηση σας με τον κύριο Τσιούστας. Το θέμα είναι να βρεθεί κοινά αποδεκτη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή