21/12/16

ΡΕΠΟΡΤΑΖ_Ψέμα 1ο: Εδώ το ΕΚΑΣ, εκεί το ΕΚΑΣ...ψαλιδισμένο νύχτα το ΕΚΑΣ

Τετάρτη σήμερα, 21 του μηνός, που όσοι ακόμη "τυχεροί" εργαζόμενοι-συνταξιούχοι υπάρχουν λαμβάνουν, λέει, το Δώρο Χριστουγέννων... Τι καλύτερη ευκαιρία για κυβερνητικά ψέματα! Και για σήμερα σας έχουμε δύο....

Ψέμα 1ο: Ποιο κυβερνητικό στέλεχος μεγατόνων είχε δηλώσει προ μηνός ότι "το ΕΚΑΣ δεν περικόπτεται περαιτέρω"; Όχι δεν θα σας πούμε την απάντηση... είναι ευκολάκι το κουϊζ....

Παρόλα αυτά, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε χθες το βράδυ (και την οποία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων Φωκίδας... και μπράβο της για τα αντανακλαστικά της -το σχόλιο δικό μας), προβλέπει την περικοπή κατά 50% των ποσών που λάμβαναν οι 250.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ μέχρι τον περασμένο μήνα, με την καταβολή της σύνταξης του Γενάρη... Αύριο Πέμπτη, δηλαδή, από τη μια θα καταβληθεί η «13η σύνταξη - μαϊμού» της κυβέρνησης και από την άλλη, όσοι απέμειναν να δικαιούνται το ΕΚΑΣ, θα το δουν μειωμένο στο μισό!

Μάλιστα, η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος να κάνει και χάρη στους χαμηλοσυνταξιούχους, επειδή στον αρχικό σχεδιασμό ήταν να κοπεί εντελώς το ΕΚΑΣ για την επόμενη κατηγορία δικαιούχων (η πρώτη κατηγορία το έχασε οριστικά από τον περασμένο Ιούνη), ενώ τώρα προχωράει στη μείωση όλων, μέχρι το 2020, οπότε δεν θα απομείνει πλέον κανένας που να παίρνει το επίδομα.

Και όπως καταγγέλλει η Ένωση Συνταξιούχων Φωκίδας "Συνολικά και μέχρι το 2019, οπότε θα εφαρμοστεί η τελευταία φάση της περικοπής του ΕΚΑΣ (καταργείται οριστικά από το 2020), οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν 2,4 δισ. ευρώ.Δηλαδή, ποσό τετραπλάσιο σχεδόν από αυτό που ο πρωθυπουργός εμφάνισε προκλητικά ως «επιστροφή της 13ης σύνταξης»!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου