15/12/16

Συμβαίνει Τώρα_ Σήμερα η απόφαση για τους απολυμένους από Βωξίτες. Η εταιρεία περνά στην Ιmerys

Μόλις πριν από δύο ημέρες ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι στην Kerneos (πρώην Ευρωπαϊκούς Βωξίτες), ότι η εταιρεία μεταβιβάζεται πλέον στην δικαιοδοσία της γαλλικής Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά (η οποία με τη σειρά της είναι η πρώην S&B). Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση αναφορικά με την προσφυγή 10 εκ των απολυμένων του 2015, από το Πρωτοδικείο της Άμφισσας.

Συγκεκριμένα, 10 εκ των μαζικά απολυμένων του Μαΐου – Ιουνίου 2015 είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της εταιρείας για αποπομπή τους, με το επιχείρημα ότι δεν τηρήθηκαν κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, με το πρόσχημα των ατομικών αξιολογήσεων των εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων, με το οποίο επικοινώνησε το ΔΩΡΙΣ Radical εκφράζει μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς προκύπτει ότι ακόμη και από τεχνικής άποψης, οι συγκεκριμένες απολύσεις ήταν λάθος της εταιρείας.
Όσον αφορά στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Γιάννης Κάζος, μας επεσήμανε πως «από την διεύθυνση της εταιρείας ενημερωθήκαμε προχθές για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και μάλιστα κατευνάστηκαν οι όποιες αντιδράσεις. Μας επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε την μετάβαση με τον Κυριακόπουλο -τον πρώην εργοδότη μας- καθώς το ποσοστό που έχει διατηρήσει στην Imerys όταν αυτή εξαγόρασε την S&B είναι πολύ μικρό της τάξεως του 4%, ενώ έγινε λόγος για νέες προσλήσεις».
Πάρα ταύτα, όπως μας είπε «οι εργαζόμενοι τηρούμε στάση αναμονής, για να δούμε εάν θα υπάρξει ομαλή ροή με τις πληρωμές καθώς δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως το περσινό πρόβλημα, ενώ η διοίκηση εστιάζει πολύ στην πληρωμή με βάση την ανά εργαζόμενο μέτρηση παραγωγικότητας, κάτι που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων».
Για την ιστορία, εμείς να αναφέρουμε ότι το 2015 ο τότε Όμιλος S&B είχε περάσει στην ιδιοκτησία της Imerys, εξαιρώντας τότε από το deal τους Βωξίτες, που είχαν τότε περάσει στην Kerneos. Τώρα οι Κerneos, ΕΛΜΙΝ και Ευρωπαϊκοί Βωξίτες περνούν στην Imerys έναντι του ποσού των 880 εκατ. Ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου