22/12/16

Ανάβουν «φωτιές» στην Περιφέρεια τα μεγάλα οδικά έργα στη Φωκίδα

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στην…περιφέρειά μας το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τα μεγάλα οδικά έργα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Την ίδια ημέρα, που η Περιφέρεια ανακοίνωσε το έργο συντήρησης και βελτίωσης τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, με παρεμβάσεις που αφορούν ασφαλτικές εργασίες, αντικατάσταση πινακίδων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών της Ν.Δ, καταφέρεται εναντίον της Περιφέρειας (!) για το έργο της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου.

Συγκεκριμένα, η ΔΗΜ.ΤΟ εγκαλεί τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη για τις προσωπικές του ευθύνες για την ολοκλήρωση ή καλύτερη τη μη-ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή Εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση νέων Φυλακών Μαλανδρίνου» στη Φωκίδα, επισημαίνοντας ότι «είναι και δική του ευθύνη η εξέλιξη των πραγμάτων».

Σε σχετική ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, αναφέρεται ότι «ο δρόμος από το ύψος των Πεντεορίων έως και τον κόμβο Τσακόρεμα δεν έχει κατασκευαστεί και εμφανίζει επικινδυνότητα, καθότι υπάρχουν πολλά σημεία με έντονη στενότητα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε κανένα απολογιστικό έργο αιρετών –αυτοδιοικητικών το συγκεκριμένο έργο με την ένδειξη «ολοκληρώθηκε» , όταν βάσει της μελέτης του δεν έχει αποπερατωθεί σ' όλες τις φάσεις του και παραμένει έως και σήμερα ημιτελές και ξεχασμένο έργο. Οφείλετε λοιπόν να το επανασχεδιάσετε και εάν χρειάζεται να το επανακοστολογήσετε πάντα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Αξιολογήστε λοιπόν και τη δική μας όχληση για το επίμαχο θέμα και φυσικά δεν αποτελεί άγνωστο το τοπικό ενδιαφέρον που υπάρχει , αφού έχετε ήδη ενημερωθεί ενυπόγραφα από τον τέως Αντινομάρχη και κάτοικο της περιοχής, αλλά έως σήμερα δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ενημέρωση αρμοδίως. Υπενθυμίζουμε όπως ήδη γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί την κύρια οδική αρτηρία ένωσης της Άμφισσας , έδρας του Νομού Φωκίδος με τη Δωρίδα».


Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες…αλλά καλό θα ήταν οι εξαγγελίες -πανταχόθεν- να συνοδεύονται και από ολοκληρωμένα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου