5/12/16

Μια απαραίτητη απάντηση σε δύο επώνυμα σχόλια...

Εδώ και 5 μήνες, από την έναρξη της λειτουργίας αυτού εδώ  του blog, ενημερώσαμε το αναγνωστικό κοινό της Δωρίδας και ευρύτερα του νομού Φωκίδας, για τον σκοπό λειτουργίας μας. Την ενημέρωση για θέματα που αφορούν την περιοχή μας, με ριζοσπαστική ματιά.

Ο ιστότοπος αυτός, επαναλαμβάνουμε, ακόμη και με τον κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, διαχειρίζεται συλλογικά από μια ομάδα κατοίκων της Δωρίδας, τροφοδοτείται με ειδήσεις, πληροφορίες, σχόλια, από μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα φίλων & κατοίκων της περιοχής που έχουν πολιτική άποψη και θεωρούν τον εαυτό τους πολιτικά ενεργό, χωρίς ποτέ η Ομάδα Διαχείρισης να έχει αποκλείσει κανέναν από το να στείλει τα σχόλιά του και τέλος τίθεται υπό την επιμέλεια δημοσιογράφου.

Η ελευθερία στην επικοινωνία και στον σχολιασμό μέσα στο διαδίκτυο έχει πολλάκις προκαλέσει παρεξηγήσεις και ανόητες ίσως αντιδικίες, ενώ πολλά πράγματα είναι εύκολο να παρανοηθούν ή και να παραποιηθούν εάν αφεθούν αναπάντητα… Επειδή λοιπόν θεωρούμε τον εαυτό μας και το blog που μας / σας φιλοξενεί όχι απλώς ένα στείρο μέσο ενημέρωσης με αναπαραγωγή δελτίων τύπου και προβολή προσωπικοτήτων, αλλά ένα «εργαλείο» για την προώθηση της σκέψης και την προβολή ΙΔΕΩΝ, επειδή θεωρούμε αυτό το blog ως μια «στέγη» απελευθέρωσης ριζοσπαστικής γνώμης για θέματα της καθημερινότητάς μας, δεν μας αρέσει και δεν θα αφήσουμε κανέναν να κάνει μέσω του blog ή μέσω της ιστοσελίδας μας στο facebook –πόσω μάλλον μέσα από τις προσωπικές σελίδες μελών του που είναι γνωστά και προβεβλημένα στην τοπική κοινωνία- πολιτικές επιθέσεις.

Θεωρούμε, συλλογικά -γιατί ΝΑΙ αποτελούμε μια συλλογικότητα συναπόφασης για τα θέματα που δημοσιεύουμε- ότι το ενυπόγραφο σχόλιο μέρος του οποίου αναδημοσιεύουμε παρακάτω με γκρι, μας επιτίθεται αναίτια ή σκόπιμα. Και για αυτό απαντάμε…

  • (Οι μνημονιακές πολιτικές είναι υπεύθυνες για την συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, αυτές προκαλούν τις περικοπές και την υποβάθμιση της ζωής όλων, αυτές επιβάλλουν να προσφέρονται λιγότερα, τόσο στην κοινωνία γενικότερα όσο και στο Ευπάλιο ειδικότερα. Όταν κάποιος παίρνει θέσει θα πρέπει να υπολογίζει και αυτόν τον παράγοντα. Πρέπει να πείτε κάτι γι αυτό)_ Και στις 118 αναρτήσεις μας, από το καλοκαίρι έως  τώρα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς εάν κριτικάρουμε ή κρίνουμε τις μνημονιακές πολιτικές, «τόσο στην κοινωνία, όσο και στο Ευπάλιο ειδικότερα»
  • Όταν κάποιος παίρνει θέση, και μάλιστα την ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, όπως κάνει πάντα στις ΓΝΩΜΕΣ της η Ομάδα Διαχείρισης του ΔΩΡΙΣ Radical, συνυπολογίζει τα πάντα. Ο κάθε ένας που διαβάζει έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί, να συμφωνεί, να κριτικάρει εάν το θέλει, να στέλνει εποικοδομητικά σχόλια.  Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα, να μας υποβάλλει την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ. (η αναφορά για τον υποτακτικό τόνο «Υπερασπίστε», «συνταχθείτε»)…
  • (Επειδή έτυχε να γνωρίζω κάποια από τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της ομάδας, θυμάμαι ότι το προηγούμενο διάστημα κάνατε προσπάθεια αυτόνομης έκφρασης και δημιουργίας συλλογικότητας στον Δήμο Δωρίδας […] Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε μέσα σε μια νύχτα, οι δρόμοι μας χώρισαν, κάποιοι προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε μια αριστερή βάση μέσα από την Λαϊκή Ενότητα, εσείς αποφασίσατε αλλιώς. Σήμερα βλέπω ότι αποφασίσατε να αναπαράγετε την φωνή των άλλων, αυτών με τους οποίους διαφωνούσατε μέχρι χθες.)_ Δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχτούμε σε σχόλια και δηλώνουμε ότι θα τα κατεβάζουμε αμέσως, σαλαμοποίηση θεμάτων, ειδικά όταν αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και για να στοχοποιηθούν άνθρωποι γνωστοί στην τοπική κοινωνία. Δυσκολευόμαστε κ. Τσιάμη να αντιληφθούμε τι σχέση έχει η προσωπική σας άποψη, σύμφωνα με την οποία «επειδή έτυχε να γνωρίζω κάποια από τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της ομάδας» και η πολιτική στάση και θέση υπαρκτών πολιτικών οργανώσεων με τις οποίες τυγχάνει όπως φαίνεται να διαφωνείτε… με το αντικείμενο λειτουργίας του blog. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Το ΔΩΡΙΣ Radical είναι μέσο επικοινωνίας με πολιτική γνώμη. ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ δεν έχει και δεν θα του βάλει κανείς. Μπορείτε μάλιστα να δείτε το βίντεο της καλοκαιρινής του εκδήλωσης, όπου έχει ειπωθεί επακριβώς αυτό Μην προσπαθείτε λοιπόν να σαλαμοποιήσετε την προσωπική σας αίσθηση για καταστάσεις του παρελθόντος, στοχοποιώντας το blog.
  • Όσο για το ποιος είναι ο στόχος μας και εάν τον εγκαταλείψαμε ή εάν τον έχετε κατανοήσει ή όχι, θα σας παραπέμψουμε ξανά στην παραπάνω δήλωση «Κομματική Ταμπέλα στο blog δεν πρόκειται να μπει». Η πολιτική ένταξη μερικών εκ των μελών που συνθέτουν την Ομάδα Διαχείρισής του, είναι άλλο πράγματα αγαπητέ αναγνώστη, από την λειτουργία του Μέσου Τοπικής Ενημέρωσης και μόνο εσκεμμένη μπορεί να θεωρηθεί η αναφορά σε αυτήν..
  • Όσο για το δεύτερο μέρος του σχολίου σας, που αφορά στο Ευπάλιο και το θέμα που έχει ανακύψει με την λειτουργία των υπηρεσιών του, η γνώμη σας είναι εξίσου σεβαστή, όπως και των εργαζομένων, όπως και του Α.Τ, όπως και της τοπικής κοινότητας και του προέδρου του, όπως και του Δήμου, όπως και της Περιφέρειας, μέχρις ότου το θέμα τελεσφορήσει σε συγκεκριμένη λύση. Είπαμε τη ΓΝΩΜΗ μας τελευταίοι, αφού γνωστοποιήσαμε ως οφείλαμε, όλες τις απόψεις που μας κοινοποιήθηκαν.

Και επειδή πήρατε την ευθύνη να γράψετε τα σχόλιά σας επωνύμως, σας απαντούμε και εμείς επωνύμως.

Εκ μέρους της Ομάδας Διαχείρισης του ΔΩΡΙΣ Radical

Γιάννης Κούγιας – Διαχειριστής
Μαίρη Ευθυμιάτου - Δημοσιογράφος

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Γιάννη Κούγια
    Απευθύνω τον λόγο σε σένα μιας και σε γνωρίζω.
    Περίμενα μια πραγματική πολιτική απάντηση και όχι μια υπεκφυγή΄.
    Όποιος γράφει ένα σχόλιο, όποιος παίρνει τον λόγο και όποιος κάνει μια πρόταση δεν προσπαθεί να υποβάλει την γνώμη του.
    Λέει την γνώμη του όπως την λέτε κι εσείς.

    Καλό θα ήταν αυτήν την απάντηση σας να την τοποθετούσατε κάτω απο το σχόλιο μου, για να μην χάνονται τα νοήματα της συζήτησης και να μην μετατοπίζεται αλλού η συζήτηση. Οι αναγνώστες σας καλό είναι να έχουν προσωπική άποψη για τα γεγονότα και να μην ενημερώνονται αποσπασματικά. Τουλάχιστον θα έπρεπε να τοποθετούσατε έναν ενεργό σύνδεσμο (λίνκ) για όσους ήθελαν να έχουν οι ίδιοι πλήρη άποψη για τα γραφόμενά .

    Η απορία που εξέφρασα ήταν η εξής, μέχρι χθες μαζί με μια ομάδα ανθρώπων κάνατε πολιτική παρέμβαση και προσπαθούσατε να δημιουργήσετε τον δικό σας πόλο, σήμερα κάνετε έναν κόπο με αυτήν την ιστοσελίδα για ποιόν λόγο; για να δώσετε ακόμα ένα μικροφωνο στα χέρια αυτών που ήδη το έχουν.
    Αν είσαι δημοσιογράφος ή θέλεις να είσαι δημοσιογράφος κανένα πρόβλημα απλά νόμιζα ότι γυρεύατε και κάτι περισσότερο.
    Αφού όμως έτσι είναι τα πράγματα, θα κάνω μια υπενθύμιση για την δημοσιογραφική δεοντολογία. Θα έπρεπε να αναρτηθεί και η πρώτη κοινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας μαζί με του Συλλόγου Γεωοπόνων. Δεν το κάνατε.
    Η αίσθηση μου όμως ήταν οτι πήρατε θέση υπερασπίζοντας κάποιες απόψεις που εγω προσωπικά δεν το περίμενα.

    Καλή συνέχεια και μην φαντάζεστε μπαμπούλες και τέρατα, ο εχθρός δεν είναι στο κίνημα και στα κόμματα της αριστεράς είναι στους καρεκλοκένταυρους του παλαιοκομματισμού και στην αδράνεια.

    Συντροφικά
    Αποστόλης Τσιάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή