30/1/17

Επιστρέφει δριμύτερη η… εκλογολογία. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Στο ίδιο έργο θεατές, αγαπητοί συν αναγνώστες… Η «φτιαχτή» κρίση χρέους και ο τρόπος που το διαχειρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Ευρωπαίοι «φίλοι», και που μας έχει κάνει να παραμιλάμε από το 2015 και μετά επιστρέφει… Τα χαρακτηριστικά του πολιτικού σκηνικού προσομοιάζουν με αυτά του 2012… Ξένα media καταπιάνονται μαζί μας (πάλι) και άπαντες παίζουν ένα εσωτερικό παιχνίδι εκλογολογίας με τα… νεύρα μας!

Γιατί σας λέμε στον τίτλο EΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο; Γιατί όπως θα μας έχετε μάθει μέχρι τώρα, είμαστε λίγο περίεργοι τύποι, δεν πειθόμαστε εύκολα από λόγια και επιπλέον έχουμε την εκνευριστική -για κάποιους- συνήθεια να αναλύουμε τις καταστάσεις, να το ‘κουράζουμε’ λιγάκι το μυαλό μας, να σκεφτόμαστε. Επειδή λοιπόν σκεφτόμαστε, είναι αρκετά τα… επεισόδια που συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι δεν πάμε καλά και ότι σύσσωμος ο πολιτικός συρφετός της χώρας βλέπει μπροστά του μόνο το σχήμα και το πρόσημο της κάλπης…

Έτσι, αντί να σας κουράσουμε με κείμενα και αναλύσεις, θα σας τροφοδοτούμε με ένα ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ κάθε ημέρα… Και τα συμπεράσματα δικά σας….



ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1_

·          Αλέξης Τσίπρας_ πρωθυπουργός. Εκεί κάπου στον εορτασμό των 2 χρόνων διακυβέρνησης με τη χώρα να βουλιάζει όλο και περισσότερο στην χειρότερη -συνολικά- κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, ο πρωθυπουργός δηλώνει πως δεν είναι προετοιμασμένος να πάρει μέτρα ούτε ενός ευρώ ακόμα, πέρα από αυτά που έχει ήδη συμφωνήσει στο πρόγραμμα των 86 δισεκατομμυρίων. Άλλωστε η ψήφισμα μερικών εκ των σκληρότερων μέτρων από την κυβέρνηση αυτή, έριξαν τη δημοτικότητά της στα τάρταρα…. Την ίδια ώρα που τα λέει όμως αυτά, οι δανειστές ξεφτιλίζουν τον Τσακαλώτο, ζητώντας και άλλο αίμα για να περάσει η αξιολόγηση

·          O Διεθνής Τύπος, ταυτόχρονα με τις δηλώσεις Τσίπρα δημιουργεί κλίμα (στο ίδιο μοτίβο με το 2015), με την βρετανική Guardian να γράφει: “Η Ελλάδα έχει ακόμα τρεις εβδομάδες για να βρει τη λύση στο πρόβλημα με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές” αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλούμενος πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Σε αντίθετη περίπτωση ρισκάρουν να ξαναέρθει στην επιφάνεια η κρίση χρέους με ανανεωμένη δυναμική” αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: “Με αυτό το δίλημμα, δηλαδή συμφωνία για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ή νέες εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζυγίζει τις επιλογές του”. O Guardian αναφέρει αναλυτικά: “Ο φόβος για ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα στο πιο αδύναμο κράτος μέλος της Ευρώπης, εντείνεται καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προέβλεψε πως το χρέος της Ελλάδας μπορεί να ξαναγίνει “εκρηκτικό” το 2030.“Αν οι διαπραγματεύσεις, δεν καταλήξουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου (όταν θα ξανασυναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών) μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφική πολιτική αναταραχή, που θα επαναφέρει το σενάριο του Grexit”.


Και κάπου εκεί το κλίμα πολώνεται και εσωτερικά…. Στο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 αυτό όμως….

Προς το παρόν ας το διασκεδάσουμε: 
Σε ίδιο τέμπο ΟΛΟΙ από το 2010 έως το 2017… απολαύστε εδώ  (https://www.youtube.com/watch?v=HslJDDOwJqM)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου