30/1/17

Μικρά & Σημαντικά_ Για Φλεβάρη μετατέθηκε (πάλι) η ψήφιση του σχ/ν. για τα Αντισταθμιστικά

Τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η κυβέρνηση την τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε η συνάντηση που είχε εντός του Σαββατοκύριακου η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ. Στα δι ημάς, φαίνεται ότι το μαρτύριο της σταγόνας για το περίφημο πολυνομοσχέδιο που είχε αφήσει προίκα ο Π. Κουρουμπλής -και μας αφορά γιατί περιέχει το Άρθρο για τα αντισταθμιστικά οικονομικά οφέλη για το δήμο Δωρίδας από τη χρήση του Μόρνου- συνεχίζεται, καθώς η κατάθεσή του πάει από Γενάρη σε Φλεβάρη και… βλέπουμε.

Ένα από τα Hot σημεία της συνάντησης ήταν το αίτημα της ΚΕΔΕ για αντιμισθία αντιδημάρχων και προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων, για το οποίο ήταν περισσότερο από «σαφής» η απάντηση του Π. Σκουρλέτη, βεβαίως αλλά να το εγκρίνουν οι Θεσμοί… Αντιστοίχως… θετικός εμφανίστηκε και στο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αύξηση του ποσοστού που αυτή λαμβάνει από το (υπάρχει στ’ αλήθεια ή μόνο στα χαρτιά;) Πράσινο Ταμείο…


Από τα λίγα θετικά, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο δήμος μας -και όσον αφορά στο θέμα που έχει ανακύψει με τις Κοινωνικές Δομές- είναι η διαβεβαίωση του ΥΠΕΣ ότι «οι μικροί δήμοι που έχουν πρόβλημα για την κατάρτιση μελετών, προκειμένου να συμμετέχουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, θα μπορούν να υποστηρίζονται από υπαλλήλους της ΜΟΔ ΑΕ μετά από αίτησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου