16/1/17

Το παλιό, το δοκιμασμένο, το σάπιο σύστημα της κεντροαριστεράς... ξανάρχεται

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων, αλλά και των σημερινών (βλέπε δίπλα στην επισκόπηση Τύπου) βρίθουν αναλύσεων, για την επανασύσταση της Κεντροαριστεράς... Το συμβούλιο των πολιτικών φαντασμάτων επανέρχεται... και γιατί όχι άλλωστε; Εδώ μια... επαναστασούλα πήγαμε να κάνουμε εις τα ανάκτορα (ε! συγγνώμη στο Μαξίμου ήθελα να γράψω) και καταντήσαμε βασιλικότεροι του βασιλέως...



Αναζητώντας σχόλια για να σας γράψουμε, πέσαμε πάνω στο κορυφαίο "σκωπτικό" ύφος του συναδέλφου Κ. Ταχτσίδη, που έγραφε -μεταξύ άλλων- στο altsantiri ίσως την πιο πικρή-αστεία ιστορία: "*** Που λέτε, βρέθηκαν για καφέ ο γιος του Ανδρέα με την κόρη του Γεννηματά. Τέτοια χαρά και κέφι, από τότε που είχαν νικήσει τον ανιψιό του Καραμανλή, στο χρεοκοπημένο κόμμα του οποίου ο γιος του Μητσοτάκη, αδερφός της Ντόρας, φίλος του Μάκη και θείος του περιφερειάρχη, κανονίζει με το γιο του Βαρβιτσιώτη, τον άλλο ανιψιό Καραμανλή, 2-3 Κεφαλογιάννηδες, έναν υστερικό τηλε-πωλητή και 60 μαθητάδες από την ακαδημία στελεχών… να έρθουν ξανά στην εξουσία. Αυτά!
*** Να επιστρέφει όμως ο Γιωργάκης στο ΠΑΣΟΚ και να μην υπάρχει MEGA με έκτακτο
δελτίο και σχολιασμό Πρετεντέρη – Τσίμα. Ούτε ο θεός δεν το θέλει!*** Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, το μυαλό και η καρδιά όλων μας είναι με το Βαγγέλη το Βενιζέλο που πρέπει να είδε τον καφέ του Ρέλου να ξαναπερνάει μπροστά απ’ τα μάτια του."

Αν τώρα έχετε και όρεξη να διαβάσετε τα "επίσημα" ρεπορτάζ, να εδώ του Θέματος, που τα προσδιόρισε και ανά ημέρα, γράφοντας: "Υπερωρίες δούλεψαν τα... ταχυδρομικά περιστέρια το περασμένο τριήμερο στην κεντροαριστερά. Η Παρασκευή ήταν η ημέρα της Φώφης Γεννηματά, καθώς με τις προσθήκες του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Αχμέτ Ιλχάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη έπιασε τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση της Βουλής. Το Σάββατο ήταν η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ανταποκρίθηκε με τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ στο κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους πρώην βουλευτές του Κινήματος. Και η Κυριακή ήταν η ημέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου και όσων επιμένουν στη δημιουργία νέου ενιαίου φορέα, εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη".
Και για να προσεγγίσουμε το θέμα με τη σοβαρότητα που του αναλογεί, αναπαράγουμε από τον ΔΡΟΜΟ της Αριστεράς που κυκλοφορεί, στο δια ταύτα: "Για να πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, μπροστά στις συνεχείς αναταραχές του πολιτικού σκηνικού η κάθε ομάδα ή προσωπικότητα του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού προσπαθεί να ανακαλύψει είτε μια σανίδα σωτηρίας ή να βρει ένα καινούργιο ρόλο στο νέο πολιτικό κύκλο. Η ΔΗΣΥ αν μασκαρευτεί ΣΥΡΙΖΑ της Κεντροαριστεράς, δεν μπορεί να δώσει την παραμικρή διέξοδο, αφού αποτέλεσε βασικό πυλώνα της καθολικής κρίσης και διάλυσης της χώρας.
Από την άλλη, όσο και να προσπαθούν οι τρεις του «νέου κινήματος» να πλασαριστούν σαν κάτι που ξεπλύθηκε ή αποποιείται ευθυνών επειδή δεν ενεπλάκη ενεργά στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, δεν παύουν να είναι οι επίλεκτοι συνεχιστές του Σημίτη, οι εκπρόσωποι της γερμανικής Ευρώπης και το «κίνημά» τους το κόμμα του Σόιμπλε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου