10/1/17

Επαφές Φορέων την Πέμπτη για το ΓΝ Άμφισσας σε... θολό τοπίο

Ενημερωθήκαμε χθες όλα τα ΜΜΕ της περιοχής, για "άλλη μια πρωτοβουλία στο ευρύτερο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν αναληφθεί για την επαναφορά του Γ.Ν. Άμφισσας σε κατάσταση ορθής λειτουργίας"... από τον γειτονικό δήμο Δελφών.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει, με βάση το σχετικό Δελτίο Τύπου, συνάντηση μεθαύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, του αντιπεριφερειάρχη Β. Κατσαγούνου, του δημάρχου Δελφών Θ. Παναγιωτόπουλου και του επικεφαλής της αρμόδιας 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου (ενώ έχουν προσκληθεί, λέει, να συμμετάσχουν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων των Δελφών)... Βασικό ζήτημα από ότι φαίνεται θα είναι "η απόφαση της 5ης ΥΠΕ, που μεταφέρει τον αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου της Άμφισσας στο αντίστοιχο της Λαμίας". 

Θα μπορούσαμε, όπως έπραξαν τα υπόλοιπα τοπικά media να αναπαράξουμε το Δελτίο Τύπου και να αναμένουμε καλόπιστα καρπούς από τη συνάντηση... Χωρίς να μας αρέσει να γκρινιάζουμε, αλλά επειδή το επιτάσσει η κοινή λογική, ανακύπτουν κάποια αβίαστα ερωτήματα από την παραπάνω "είδηση". 1) Γιατί από μια τέτοιας σημασίας συνάντηση απουσιάζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΓΝ Άμφισσας; Μήπως αυτούς δεν αφορά πρωτίστως το θέμα; 2) Επειδή η ανακοίνωση κάνει λόγο για "επαναφορά του νοσοκομείου σε ορθή λειτουργία", αναρωτιόμαστε, μια πιθανή απόφαση για να γυρίσει στην αρχική του θέση ο αναισθησιολόγος επαναφέρει το Νοσοκομείο σε κατάσταση "ορθής λειτουργίας"; Γιατί δεν γίνεται αναφορά -έστω- για την παθολογική κλινική και τις αναγκαίες προσλήψεις σε αυτή, ώστε να δικαιολογεί τον τίτλο του "Γενικού Νοσοκομείου" αυτό της Άμφισσας; 3) Ο δήμος Δωρίδας προσκλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση, μιας και τον αφορά αντιστοίχως άμεσα το θέμα; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου